povídka » Dvojí krev
hodnotilo: 12
67%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

Olga Nolčová

Dvojí krev

Kategorie: fantasy - dark

originál vyšel: 09/2016

Komentáře:
wankes  | ***** 13.09.2016 18:24

Olga Nolčová je pseudonym spisovatelky Viviana Stellata (nebo opačně?), kterou pozorný čtenář zaznamenal z velkého úspěchu v soutěži MLOK 2004. Dvojí krev navázala, je opět stříbrná – tentokrát v soutěži Daidalos – …Dvojí krev je čistokrevná fantasy, říznutá středověkým podtónem. Válečná vřava, kde nejsou dobří a zlí, ale jen mrtví a ti, co přežili. Často za cenu, která jim změní životy a je samotné. Mágové, vojáci, hlavní hráči, kteří každý hlídá své zájmy…mezitím mumraj lidiček co se tím vším chtějí jen proplést. Velmi chutná směs, namíchaná do svižného příběhu. Rozhodně doporučuji, je vidět, že česká fantasy se nemusí bát o svou budoucnost.
Malou výtku bych měl k detailům, které nejsou vysvětlovány, jako by Dvojí krev byla součástí většího celku, románu či sbírky povídek. Nicméně tohle není tak závažné, aby to čtenáře rušilo ve čtení a chápání děje.

quinnet  | *** 23.11.2016 14:23

Temný fantasy príbeh plný vojnovej vravy a mágie. Vinka je odvedená a má byť nasadená do prvej línie ako mysle zbavený otrok. Modlí sa k svojmu šťastnému kameňu, aby to nejako prežila. Celkom OK poviedka, najprv to vyzeralo ako čriepky príbehov z jednej vojny ale koniec to pomerne slušne zosúladil.



WebArchiv - archiv českého webu