povídka » Přistání na Marsu
hodnotilo:
0%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Bohumil Dobrovolný

Přistání na Marsu

Povídka vyšla i pod názvem:
Přistání na Martu
(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

originál vyšel: 1964

Nachází se v těchto knihách:
Ikarie 1990/07 pod názvem Přistání na Martu
Kosmické příběhy
Informace / Anotace k povídce: Přistání na Marsu

Po třech měsících kosmická loď dostala oběžnou dráhu Marsu, kde na ni již čekaly 2 zásobovací lodě. Na Mars odletí výsadková sonda s fyzikem a biologem. Po přistání zjistí, že povrch Marsu je tak pevný, že geolog nemůže odseknout ani kousek povrchu. Se sondou oba letí nad Marsem a najdou velkou zelenou plochu z neznámé hmoty.
Co tvoří zelenou plochu na Marsu?

Spoiler – obsah / děj knihy

Zelená hmota rozpouští všechny předměty, kterými jí biolog testuje. Po dalším testování biolog pozná, že zelená plocha je jeden velký organismus. Další testy a komunikace s organismem skončí tím, že hmota rozpustí i fyzika. Biolog se sondou odlétá zpět na loď.

Mimo knihy publikována:

  • Název publikace IKARIE; Název povídky (je-li jiný) Přistání na Martu; Ročník, číslo (časopisu) 1990/7; Strany od-do 50-52; Datum vydání 1990
  • Název publikace Technický magazin; Název povídky (je-li jiný) Přistání na Marsu; Ročník, číslo (časopisu) 1964, č.6-7; Datum vydání 1964



WebArchiv - archiv českého webu