povídka » Lovci vraků
hodnotilo: 17
72%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Pavel Fritz

Lovci vraků

originál vyšel: 05/2017

Komentáře:
Polinius  | ***1/2 22.05.2017 09:58

Dobrá řemeslná práce. Pointu celé povídky jsem tak nějak předpokládal, když jsem četl ty dvě dějové linky, tak od sebe vzdálené.

quinnet  | ***1/2 26.12.2017 15:03

Veľmi dobre napísaná poviedka s dvoma dejovými líniami. Len som dúfal v onakvejšie pretnutie oboch častí. Máme tu jedného šikovného podnikateľa s neuveriteľným inštinktom na správne rozhodnutia a jedného nováčika v posádke drancovačov vrakov, ktorá má dobrý tip na loď plnú cenných papierov. A, samozrejme, niečoho nečakaného. Akčná časť je veľmi pútavá i tá biznisová spĺňa svoj účel. Pointa však skúsenejšieho scifistu na zadok neposadí.

jasonix  | **** 07.12.2022 20:02

Brutální survival na palubě vesmírného bludného holanďana. Se (záměrně?) lehce klišoidními scénami. Dlouho mi připomínal Vetřelce. Pak se ovšem prolne s jistou pohádkou, aby se nakonec stal vlastně moralitou o síle pokušení. Hororovým scénám dává Pavel Fritz charakter náboženského rituálu. Libuje si v zabijáckých monstrech, ale nikdy to není samoúčelná střílečka. Trpce vypointováno.



WebArchiv - archiv českého webu