povídka » Redfieldská děvčata
hodnotilo: 17
74%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

Laird Barron

Redfieldská děvčata

Kategorie: horor - fantaskní

originální název: The Redfield Girls
originál vyšel: 09/2010

Komentáře:
BorgDog  | **** 02.10.2017 23:51

Po úvodní smršti mnohem umírněnější, přesto velmi pěkný kousek. „Legendární“ prokleté jezero, kde se dějí podivné věci, srub a dámská jízda party stárnoucích přítelkyň. Není to tak nostalgické jako některé podobné věci Kinga – na to je Barron příliš temný a zemitý – ale daleko to k nim nemá. Šťávu navíc dodává skutečnost, že dotyčné jezero opravdu existuje a podle toho, co se píše v poznámkách pod čarou, a co jsem si vygooglil, většina incidentů, které se tam odehrály a v povídce jsou zmíněny, je skutečná. No, tohle místo do seznamu teoretických turistických destinací opravdu nezařadím…

quinnet  | ***1/2 27.02.2018 14:29

Čítanie tejto poviedky v noci malo svoje čaro. Oproti predchádzajúcej sa mysteriózne veci viac naznačovali ako ukazovali a postavy boli úplne odlišného rázu, ale fungovalo to rovnako dobre.

Lucc  | ***1/2 29.04.2019 17:54

O fous slabší než úvodní kus. Odehrává se také ve státě Washington, ale v současnosti u Crescent Lake a jde o extrapolaci podivných událostí, kterými je toto jezero proslulé a jejich dopad na skupiny stárnoucích učitelek, které si k jezeru vyrazí na prázdniny. Chválím civilní, velmi dobré dialogy, které se nevyhýbají chybám (přeřeknutí, dovysvětlování) a nevyřčeným či nedořčeným slovům a působí naprosto realisticky. Na druhou stranu téma ani zpracování mne neoslovily tolik jako v jiných Barronových povídkách. Vody se obecně bojím, ale tady jsem nechytl atmosféru. Jiní na tom budou lépe.



WebArchiv - archiv českého webu