povídka » Příšpulek do různého
hodnotilo: 7
57%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

František Novotný

Příšpulek do různého

Komentáře:
Madam Brbla  | *1/2 04.10.2011 18:01

František Novotný se asi strašlivě ožral a napsal při té příležitosti cosi jako vogonskou poezii. Mělo to sice hlavu a patu, ba dokonce jsem se několikrát i pousmála, ale pro vyšší hodnocení by to muselo být podstatně kratší. Až na pár momentů to pro mě bylo utrpení číst. 31%

Gaarq  | **** 04.12.2017 16:49

tohle je docela fajn taškařice. obsahově se jedná o klasické schéma SF 70. a 80. let, ovšem formálně je to dotažené takřka k dokonalosti. místy mi sice přijdou využívané neologizmy trošku násilně používané (nemohu nevzpomenout kongeniálního díla zbyška hlinky kobouzný rompad, který je užívá 100% funkčně), ale je to zajímavý literární fenomén.

Lucc  | **1/2 18.05.2022 11:43

Na recesi o bolšánských schůzích různých rádoby důležitých orgánů je to moc dlouhé a nevtipné a na konci to sklouzne až do morality o vesmírném spiknutí proti Zemi. Novotvary potěší, i když jsem mnoha neporozuměl. Dialogy občas fajn, občas mimo. Pojetí jakoby scénáře divadelní hry je nevyužito. Zajímavé, ale dlouhé a vyčpělé.



WebArchiv - archiv českého webu