povídka » Víc než jen součet částí
hodnotilo: 19
65%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Joe Haldeman

Víc než jen součet částí

Kategorie: sci-fi

originální název: More Than the Sum of His Parts
originál vyšel: 05/1985

Komentáře:
quinnet  | *** 19.09.2016 10:46

Pri čítaní poviedky som trochu dvíhal obočie, čo priviedlo autora k napísaniu poviedky s takýmto námetom. Ale v polovici 80. rokoch bol kyberpunk v móde a zrejme sa do playboya viac hodia odľahčené poviedky. To v praxi znamená, že sa nejedná o žiadne veľdielo a trochu sa čudujem, že nebola ako reprint do časopisu vybraná nejaká iná poviedka. A ešte krátke zhrnutie deja – na obežnej dráhe sa stala nehoda, pri ktorej sa hlavný hrdina dostal do oblasti pôsobenia horúcej pary. Stal sa ideálnym kandidátom na vyskúšanie nových protetických častí teľa. Napriek prvotnému odporu začína chlapík zisťovať výhody vylepšeného tela.

jasonix  | *** 24.01.2022 15:18

S novým tělem přichází i nová morálka. Povídka drsná, až nechutná. A ne zrovna s humanistickým posláním. Víc než morální apel, či varování před úskalími technického vývoje působí jako snaha šokovat a narvat tam všechno, co čtenáře nenechá chladným. Dobře se ale čte a od textu se obtížně odtrhává. Však také vyšla v Playboyi.



WebArchiv - archiv českého webu