povídka » Šepot v temnotách
v Top10 2
hodnotilo: 32
88%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

H. P. Lovecraft

Šepot v temnotách

Povídka vyšla i pod názvy:
Šepot ve tmě
Kdo šeptá ve tmě

(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

Kategorie: horor

originální název: The Whisperer in Darkness
originál vyšel: 08/1931

odkazy: 1x [film]

Komentáře:
avatar2  | ****1/2 15.01.2017 18:51

Rozsáhlejší povídka, kde lze sice zhruba od poloviny tušit kudy se to asi bude vyvíjet, ale přesto autor udrží napětí až do konce. Rozhodně jeden z lepších Lovecraftů.

Durgas  | **** 24.07.2017 19:37

Fajn poviedka, aj keď v spisoch ju zatieňujú ešte podarenejšie kusy. Trošku tomu uberá fakt, že pointu už dnešný otrlý čitateľ vytuší z kilometra.

louza  | **** 07.10.2019 15:33

Částečně detektivní povídka vyšetřující legendy o mimozemských organismech skrývající se na zemi. Obsah mírně fádní, ale forma dokonale zvládnutá. Perfektně rozvržené čtivé vyprávění kombinované s úryvky z dopisů, nečekané zvraty a možná až trochu za vlasy přitažené vysvětlení. Jinak ovšem žádná velká ostuda. Technicky velmi dobrá práce na níž je možná trochu znát zub času.



WebArchiv - archiv českého webu