povídka » Překupník
hodnotilo: 17
62%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

John Herbert Varley

Překupník

Povídka vyšla i pod názvem:
Kšefťák
(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

Kategorie: sci-fi

originální název: The Pusher
originál vyšel: 10/1981

Komentáře:
Majkl  | *** 14.05.2008 00:00

Po druhom prečítaní hodnotím tromi hviezdičkami. Poviedka, ktorá spočiatku vyzerá ako cesta pedofila za novou obeťou, avšak po dočítaní zistíte, že je to niečo viac. Pekná, ale čakal som niečo lepšie. Rozhodne nemá na Mé oči se za mnou zavřely.

Lucc  | ****1/2 26.07.2011 08:35

Varley si se čtenářem hraje a klame tělem. V první půli to vypadá, že si stárnoucí muž na dětském hřišti vybírá svou další oběť. Po čase začne pracovat obrazotvornost a z jistých narážek jsem měl dojem, že nepůjde o jen tak obyčejný sex, hádal jsem na nějaký špinavý časoúnos. Těsně před půlkou mne napadlo, jestli tohle náhodou nebude jedna z povídek, kdy lovcem je ten, kdo se celou dobu tváří jako kořist. Nic z toho. První půle byla dokonalá, atmosféra, dialog, myšlenky „zločince“, to všechno byl koncert. A pak – zlom. Jak jsem říkal, autor klame tělem. Druhá půlka už prostě nebyla můj šálek kávy, i když rozhodně nebyla špatná. (5+4)/2=4,5



WebArchiv - archiv českého webu