povídka » Prospektoři z Coranu
hodnotilo: 19
73%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Pavel Obluk

Prospektoři z Coranu

Kategorie: sci-fi

Komentáře:
Madam Brbla  | **** 20.10.2010 14:57

Svižné vyprávění jednoho prospektora o úskalích při dobývání drahokamů na planetě Coran. Povídání je to nápadité, prošpikované jadrnými výrazy, chvílemi úsměvné, napínavé i mrazivé – dobrodružná sci-fi povídka, jakou lze přirovnat k tvorbě Neala Ashera. Nechybí morální ponaučení na závěr, ovšem kdovíjak hlubokomyslné úvahy nečekejte – „jen“ dobrou zábavu. 81%

BorgDog  | **** 05.02.2011 00:43

Skutečně jde jenom o zábavu, příběh ze světa, kde pojem „stará škeble“ označuje něco poněkud jiného než u nás, přesto potenciálně stejně nebezpečného. Nápadité, svižně běžící a v jednu chvíli opravdu dost drsné – ale dobrá povídka vlastně o moc víc nepotřebuje. Na český standard výrazný nadprůměr.

knedle  | *** 19.04.2015 23:06

Jednohubka. Kvalitní, kompaktní – ale jednohubka. Tahle povídka společně s Odvrácenou stranou ve mne nechala nejmenší dojem z celého Capricornu.

Svarec  | ***** 13.11.2015 20:10

V podstatě vyprávění hlavní postavy, v delším textu by ten styl byl asi nudný, ale v takto krátkém rozsahu nevadí. Ústřední nápad je fakt výborný.



WebArchiv - archiv českého webu