povídka » Díry na Marsu
hodnotilo: 22
61%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Jerome Bixby

Díry na Marsu

Kategorie: sci-fi

originální název: The Holes Around Mars
originál vyšel: 01/1954

Komentáře:
KeB  | ***1/2 20.01.2012 09:22

Mně se to líbilo. Nejlepší bylo, že nápad, co by to mohlo být, mě trkl už relativně brzo. Leč přece to nemůže takto fungovat, vždyť je to nesmysl a ono není :D

akustik  | **1/2 17.09.2013 22:06

Klasická povídka o průzkumnících ze Země, kteří se vydávají na Mars za účelem vědeckého zkoumání. Povídka mě naštvala hned několika věcmi. Členové vědecké skupiny ze Země jsou jen ubozí břídilové a omezenci (tedy aspoň většina, proč ale???), marťané jsou nechutně polidštění jakoby autorovi chyběla fantazie na vymyšlení originálnějších stvoření a navíc smysl zápletky – jakési pravidelné díry v hornině způsobené energií z třetí oběžnice Marsu, mi zůstává naprosto utajen (taková stupidita!). Doporučuji se nenechat ovlivnit mým názorem a přečíst.

Phoenix  | ** 05.10.2014 12:53

Tato povídka mě ničím moc nezaujala. Ta trocha děje, co tam byla, se mi z hlavy vykouřila během pár dní, a zůstal pocit ztráty času čtením tohoto ne snad vyloženě blábolu, ale velice průměrné povídky, která nemá moc čím zaujmout.

PB  | *** 19.04.2017 22:40

Zvláštní zápletka, kdy první průzkumníci Marsu nepřikládají vůbec žádný význam objevu inteligentního mimozemského života a jsou zaujati něčím úplně jiným, to celé navíc ještě proloženo průpovídkami kapitána výpravy, které by nemohly vyjít ani v tragické knize „Tisíc a jedna vtipná průpovídka“. Nicméně ta pointa, která vyskočí v poslední věte, mě dostala a zvedla mi náladu.

Gaarq  | * 01.07.2017 09:55

úvod dechberoucí, člověk čeká, co z toho autor udělá a… ono nic. krom neustálého pitomého vtipkování a podivných narážek, pointa je slaboulinká a úplně nenápaditá. těžké zklamání.



WebArchiv - archiv českého webu