povídka » Je 7.00, pro dnešek nejvyšší čas zabít svého prvního policajta
v Top10 8
hodnotilo: 83
84%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Jiří Kulhánek

Je 7.00, pro dnešek nejvyšší čas zabít svého prvního policajta

Kategorie: sci-fi - humorná - akční

Komentáře:
Majkl  | ***** 23.02.2008 20:55

Zábavná poviedka je akýmsi prológom ku sérii Divocí a zlí. Pekne vykreslený apokalyptický svet, premena hlavného hrdinu, atď. Akcia akú očakávame od každej Kulhánkovej knihy.

Madam Brbla  | ***1/2 12.04.2010 13:00

Rychlá sci-fi akce s typicky kulhánkovským hrdinou, pro kterého žádná situace není bezvýchodná. Ocitneme se v nelítostném světě budoucnosti, kdy zuří urputná válka mezi klany Pilotů a Policajtů, válka je to krvavá, leč s jasně vymezenými pravidly. Vtipu, krve a absurdity je o něco méně, než jsme u tohoto autora zvyklí (to však neznamená málo, pouze přiměřeně;-)). Hodnotit v kontextu akčního subžánru, dala bych možná i 90%, být mi o 8–10 let méně, byl by to jistě plný počet. Ovšem s ohledem na fantastické povídky všeobecně je 70% maximum, jaké můžu Kulhánkově řežbě udělit. Svižná zábava, nic víc, nic míň, připomnělo mi to hraní Unreal Tournamentu (2004;-)).

GeRony  | ***1/2 14.06.2012 17:23

Presne ako predchadzajuci komentar. Mat tak o par rokov menej a byt to jedna z prvych veci, co som od Kulhanka cital, tak hodnotim viac. Plusom je jednoznacne temna atmosfera drsneho postapo sveta, ktora sa tiahne prvou polovicou poviedky. Akonahle sa ale preklopime do druhej polovice, co poviedka ziska na tempe, to strati na putavosti. Aj ked, este jedno plus u mna ma – hlavny borec nie je umlateny na smrt a prezije to, co bola celkom vitana zmena.



WebArchiv - archiv českého webu