povídka » Človíčku, chci tě ještě slyšet se smát
hodnotilo: 5
72%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

František Novotný

Človíčku, chci tě ještě slyšet se smát

Komentáře:
Gaarq  | *** 26.11.2017 19:38

klasické námořnické téma transformované z dřevěných lodí námořních na koráby vesmírné, s humanistickou pointou. napsáno je to profesionálně, až rutinérsky, žádný odvaz. velmi se mi ale líbí novotného označení inteligentních počítačů – mikeš.

louza  | ****1/2 11.12.2017 18:51

Záhadou pentlená první půlka povídky o tajemném chlapci, který se z ničeho nic objeví na kosmické lodi je jen rozjezd, který se po půlce přetaví úplně jinam. Autor zdařile pracuje s premisou malého prince a na vcelku malé ploše druhé půle povídky rozehrává emociální drama, které si nevinností a naléhavostí nezadá se svou duchovní předlohou.

Občas se mi stane, že na konci povídky z roztodivých důvodů pláču. Většinou vzteky. Ale František Novotný mě velmi raritně rozplakal způsobem, jakým by se plakat mělo.



WebArchiv - archiv českého webu