povídka » Pan René nosí šaty
hodnotilo: 5
46%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

František Novotný

Pan René nosí šaty

Komentáře:
Madam Brbla  | **** 04.10.2011 13:35

Pan René nosí šaty, pan René se liší od zbytku davu, pan René má divné myšlenky a touhy, pan René chce od své existence něco víc než ostatní. Mohlo by se zdát, že jde „pouze“ o další literární odpor vůči totalitě, ale František Novotný dokázal na omezený prostor jediné strany vměstnat více vrstev, mezi jiným třeba protiválečné poselství, a překvapit mě pointou. Ona popravdě není tak nečekaná, ale tolik jsem se soustředila na dobové souvislosti, až mi vcelku logický závěr vůbec nepřišel na mysl. 81%

Gaarq  | * 22.12.2017 09:42

zakládat povídku na špatných předpokladech jen proto, abych mohl něco jako autor natlačit do čtenáře, na to jsem poslední dobou docela alergický. námět jak ze čtyřicátých let, ale i bez pocitu nostalgie.



WebArchiv - archiv českého webu