povídka » Jedovatá země
hodnotilo: 6
90%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Ladislav Szalai

Jedovatá země

Komentáře:
Dilvermoon  | **** 14.04.2012 08:43

V ovzduší stroncium, jako vítr vane formaldehyd, v potoce olej místo vody, louky plné plísně, krysy velikosti psa, o lidských mutacích ani nemluvě…. Stejně jako druhá z této „jedovaté“ dvojice je to neveselé čtení a opět stejně jako tam je na konci nějaká naděje. I když značně relativizovaná otevřeným koncem. Takže bych to viděl padesát na padesát.

jasonix  | ***** 15.05.2021 17:41

Tohle se mi vážně moc líbí. Maximálně vymazlený text, kde mix svérázné ich-formy s přímým obracením se na čtenáře dodává dojemnému vyprávění malého mutantíka zvláštní autenticitu. Prezentuje svůj toxický svět, který ač bezbarvý, je vykreslen velmi barvitě. Grotesknost a absurdita upomíná na Lemovy parodické taškařice. Poselství je ale, stejně jako u Lema, závažné.



WebArchiv - archiv českého webu