série » Spisy H.P.Lovecrafta Albatros
v Top10 7
hodnotilo: 31
95%
prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy Série má více dílů = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Spisy H.P.Lovecrafta Albatros

Autoři: H. P. Lovecraft

počet dílů v sérii: 6

vyhledávací pomocník:
český název: Google, NKC, Wikipedie CZ

Komentáře:
Strýček Biolit  | ***** 11.11.2013 19:31

Sny všech obdivovatelů Mistra se staly skutečností. Ucelené a kompletní dílo vydané v důstojném zpracování: vazba, grafická úprava (Franta Štorm – potřebuje to další komentář?), texty samotné (minimum chyb a překlepů), papír…orgasmus pro všechny, kteří v něco takového tajně (a nebo klidně i veřejně) doufali.

Lovecraft nebyl extrémně dobrý spisovatel, co se týče bohatosti jazyka a podobných obvyklých spisovatelských know how. Ne. Jeho síla je jinde – v neskutečně (na jeho dobu) morbidní imaginaci a v odvaze překopat žánr hororu takříkajíc od podlahy. Samozřejmě, povídky jsou někdy dosti pochybné, co se kvality týče, těžce předvídatelné – a drtivá většina by dnes zřejmě nestála nikomu za vydání, jenže…ono „dnes“ existuje právě díky pracem HPL.

Pro fanoušky HPL povinnost, pro ostatní skvělá příležitost jak poznat spojující článek klasického a moderního hororu na vlastní kůži.

IvoHury  | ***** 01.10.2017 23:06

Domnívám se, že tohoto autora prostě milujete nebo nesnášíte. Pro mne – mytologicky, mysticky – naprosto úchvatné. Sedí mi jeho tvarování děje, jeho stavba napětí, nevadí mi stejně se opakující projevy a fráze atd.. Veškerá jeho tvorba je pro mne úchvatná, rozumím jí a rád se ke knihám vracím.

louza  | ***** 25.11.2019 14:18

Lovecraftova sebraná tvorba jasně ukazuje, že jeho pověst v literárním světě není v nejmenším přehnaná. Ranější povídky ještě trpí nevypsaností, nebo místy přílišným nohsledectvím jeho vzorů, ale už od druhé sbírky se autor etabluje, dozrává naprosto neskutečným způsobem a je velká škoda, že svět opustil ještě relativně mlád, protože kdyby dostal stejně času, jako Tolkien a nemrhal svůj čas na plkání s kamarády skrze stohy dopisů, měl potenciál vytvořit temné mytologické dílo stejně fascinující jako Silmarilion. Lovecraft byl opravdovým velikánem a Poem 20. století, což je z jeho sebraných spisů dost dobře poznat.



WebArchiv - archiv českého webu