série » Příběhy z meekhánského pohraničí
v Top10 3
hodnotilo: 10
90%
prebal knihy prebal knihy Série má více dílů = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Příběhy z meekhánského pohraničí

Autoři: Robert M. Wegner

originální název: Opowieści z meekhańskiego pogranicza

počet dílů v sérii: 2

vyhledávací pomocník:
český název: Google, NKC, Wikipedie CZ
originální název: Google, NKC, Wikipedie EN

odkazy: 2x [recenze], 1x [web]

Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [12] ThieryH 13.02.2017 21:06  

Už jsem několikrát psal, ale bohužel žádná odezva – je to škoda, protože je to velice chytlavé čtení…

 [11] GeRony (editor) 10.10.2016 23:41  

Cas pokrocil, presiel rok a pol, tak by uz hadam mohli byt nejake novinky ohladom vydania romanu?

 [10] Hyperion (editor) 18.03.2015 20:04  

Spolupracujeme se všemi žánrovými weby a samozřejmě i časopisy. Rozesíláme zprávy o vydání novinek i nežánrovým literárním webům a pokud mají zájem, rádi jim poskytneme recenzák. U všech knih zveřejňujeme obsáhlé ukázky. Snad to splňuje ono „někde na webu“, ačkoli reklama to patrně nebude.

 [9] Dext1 18.03.2015 19:26  
  • čtvrtá kniha by v Polsku měla vyjít letos začátkem května
  • když už se menšímu nakladateli podaří ulovit takto mimořádného autora, tak bych taky čekal aspoň někde na netu nějakou tu reklamu, nebýt kamaráda který mi první knížku vyloženě vnutil jako něco, co si nesmím nechat ujít, tak by to šlo úplně mimo mě
  • teď mi nezbývá než doufat, že romány taky vyjdou a až se tak stane, tak si s chutí znovu přečtu i povídky
 [8] Burbuja 13.03.2015 19:08  

Román vlastním v polštině, případným zájemcům můžu zaslat.

 [7] Strýček Biolit 12.03.2015 11:51  

@Hyperion[4]: Což o to, my bychom třeba i chtěli více, ale kde brát? :D

@Gaarq[5]: Souhlas. Ale ono je to těžký – pokud odečteš „molochy“ typu Argo, Albatros atp., které si mohou dovolit reklamu, nevydávají jenom fantasy/sci-fi a mají prostě zázemí větší firmy, zbydou menší nakladatelství, která to bastlí v pár lidech…tam zase chápu, že není čas, peníze a – přiznejme si – třeba ani schopnosti udělat nějakou řádnou reklamní masírku.

Nicméně si myslím, že v dnešní době (stále stoupá popularita knižních blogů, je tu facebook, jsou tu jiné sítě, existuje spousta portálů o fantastice, které by se – třeba za recenzní výtisk, nebo pár starších knih do soutěže – zapojily do propagace) nemusíš mít extra velký kapitál, abys udělal dobrou reklamu, beztak většina „fantasy magorů“ žije na síti.

Trochu to sleduji, a vypadá to, že si to některá nakladatelství začínají uvědomovat. Když ze čtenáře udělají svého „kámoše“ (tedy budou rychle a vstřícně zodpovídat dotazy na webu/facebooku a nebude to sterilní a arogantní „nemáme! nevydáme!“ ale třeba „mrzí nás to, ale tento rok to bohužel nevypadá“), bude to lepší i pro ně. Kdo si jako první udělá řádnou síť kontaktů, a nebude líný jim dodat promo texty, bude šťastnej jak blecha, páč pak prostě prodá.

 [6] Madam Brbla 12.03.2015 11:36  

@Gaarq[5]: Já to přece chápu, jde o začarovaný kruh. Jen to u některých titulů hodně zamrzí, že se jejich pokračování zřejmě nedočkáme a mé pokusy o četbu v angličtině jsou prostě neuspokojivé.

 [5] Gaarq (editor) 12.03.2015 10:22  

@Madam Brbla[2]: protože další díl, je závislý na prodeji předchozího, kupuju, co doopravdy chci, i když to hned nestačím číst, protože jinak riskuju, že vůbec nic. ale stejně to nepomáhá. absence marketingu často vede k tomu, že ne úplně profláklí a tradiční autoři známí u nás v úvoze nemají skoro šanci. a to není problém jen laseru, že.

 [4] Hyperion (editor) 12.03.2015 10:21  

Nejsem si zrovna jist, že by zmíněný román byl posledním svazkem série. Na druhou stranu jsou první dvě knihy souborem víceméně samostatných příběhů (snad až na ten poslední cyklus druhé knihy). Ano, po jejich dočtení budete opravdu chtít další knihu, ovšem po té další se to v případě Wegnera věřte moc nezmění. Budete chtít další, ať už napíše cokoli. Pokud jde o vydání románu, pak by vyjít měl, ovšem Laser v posledních dvou letech vydal stejný počet knih jako předtím za jeden rok a momentálně mají přednost tituly, kde už jsou koupená práva a zpravidla hotové překlady, jen se to díky neočekávanému zpomalení nestihlo vydat dříve…

 [3] Strýček Biolit 12.03.2015 10:01  

@Madam Brbla[2]: Je to mrzuté. Chápu, že v tom je i finanční hledisko, případně (v tomto případě asi?) nižší prodejnost prvních dvou knih. Na druhou stranu, možná by se finančně vyplatilo více tu sérii dovydat rychleji, neb lidi by ji pak koupili („už je přeci komplet, není se čeho bát“).

 [2] Madam Brbla 12.03.2015 09:16  

@Strýček Biolit[1]: Povídej mi o tom :-/. Vydavatelská strategie Laser-books mi přijde nešťastná – bývala jsem jejich věrná čtenářka, ovšem ty série, kde jsou mezi vydáváním jednotlivých dílů mnohaleté prodlevy, pokud další díl vůbec vyjde, už bohužel podlomily mou důvěru.

 [1] Strýček Biolit 11.03.2015 23:40  

Bude někdy v dohledné době třetí díl? Obcházím kolem prvních dvou jako mlsný kocour kolem misky smetany, už jsem je skoro začal číst, ale furt si říkám, že bych to chtěl vzít najednou…takhle přečtu dvě, roky se nic nebude dít, pak vyjde díl třetí a já už nebudu vědět, oč šlo…

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu