série » Labyrint
hodnotilo: 5
64%
prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy Série má více dílů = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Labyrint

Autoři: James Dashner

originální název: Maze Runner

počet dílů v sérii: 6

vyhledávací pomocník:
český název: Google, NKC, Wikipedie CZ
originální název: Google, NKC, Wikipedie EN

Komentáře:
Phoenix  | **** 08.07.2015 12:33

K sérii mě přivedl první film, který nebyl nic moc. Byl tam představen jakýsi příběh, který více méně nedával smysl, protože autoři nepovažovali za nutné moc vysvětlovat. Proto jsem sáhla po knize, kde jsem našla odpovědi na všechny otázky z filmu. A pak jsem přirozeně četla dál. První dva díly byly kvalitou poměrně srovnatelné, patřily k tomu lepšímu, co série nabízí. Třetí kniha na mě působila občas mírně přitažená za vlasy a svým způsobem se potřetí řešila ta samá dilemata. Je vidět, že v dnešní době se autoři nebojí ve velkém zabíjet hlavní postavy. To by v dřívějších příbězích neprošlo, ale asi je to tak realističtější. Obecně je série velmi povedená, a i když vyšla v době Hunger Games šílenství, je do jisté míry originální.

nebula  | *** 12.02.2016 00:23

Prvy diel bol skvely, prostredie tajomneho labyrintu (ked este nikto nevedel o co ide) sa celkom vydrilo (v knihe o dost viac ako vo filme, ale aj ten bol pozeratelny) Bohuzial s pribudajucimi odpovediami a otvorenim priestoru ci uz do spalenistia alebo do Denveru sa caro knihy a labyrintu vytratilo a ostalo tu uz len bezradne tapanie, pricom citatel (alebo teda aspon ja) mal chut hlavneho hrdinu hlavne zavrazdit nech uz je po tom. Koniec bol taktiez sklamanim, Skoda, mohlo to byt ovela lepsie.



WebArchiv - archiv českého webu