série » Stín krkavce
v Top10 4
hodnotilo: 30
84%
prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy Série má více dílů = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Stín krkavce

Autoři: Anthony Ryan

originální název: A Raven's Shadow

počet dílů v sérii: 5

vyhledávací pomocník:
český název: Google, NKC, Wikipedie CZ
originální název: Google, NKC, Wikipedie EN

Komentáře:
Masorz  | ** 23.11.2015 10:56

První komentář k této sérii jsem napsal u Pána věže, takže se budu opakovat.

Anthony Ryan vsadil na jednoduchost a banálnost. Zatím obě knihy byly čtivé, takže tahle série, určená pro masy, mu získá slávu a hodně vydělá.

První knihu, Píseň krve, jsem si docela užil a všechny autorovy neúspěšné pokusy o přidání puncu „šedivosti“ jsem přešel s úsměvem a pokračoval ve čtení. Druhá kniha, Pán věže, pokračovala v nastoleném trendu a opět se celkem dobře četla(i když ne tak dobře jako Píseň krve), ovšem po čase se ta přehnaná černobílost a neskutečné hrdinské počiny hlavních postav v neuvěřitelně umělých situacích, už prostě nedala vydržet a aspoň pro mě teda bylo utrpení knihu vůbec dočíst…určité hlavní postavy se mi dokonce znechutily víc než Vin z Mistbornu a to je docela už co říct :)

Bohužel, páni Erikson, Sapkowski, Žamboch a další, u mě vytvořili určitý standart a v porovnání s jejich díly na mě tato série zatím působí jako brak. Díky Písni Krvi ale přidávám 2 hvězdy **

robousek  | ****1/2 11.03.2019 11:28

Příjmené a spíše oddechové čtení, Erikson, Rothfuss nebo Sapkowski to sice není, ale stále je to mezi všemi těmi fantasy knihami, kterými se hemží knihkupectví, hodně dobré. Zajímaví hrdinové, solidní číhající záporák, dějové zvraty, prostě dobré.



WebArchiv - archiv českého webu