nakladatel » Divadelní ústav

Divadelní ústav

kontakt / www: http://www.idu.cz/

další informace:

Institut umění – Divadelní ústav, IČO: 00023205 / DIČ: CZ00023205
Adresa: Celetná 17, 110 00 Praha 1

Institut umění – Divadelní ústav je státní příspěvkovou organizací zřízenou Ministerstvem kultury České republiky. Byl založen v roce 1959 pod názvem Divadelní ústav a od poloviny 70. let 20. století sídlí v barokním Manhartském paláci v Celetné ulici v Praze 1. V roce 2007 došlo ke změně názvu na Institut umění – Divadelní ústav (IDU).

Ediční oddělení tvoří základ nakladatelských aktivit IDU. Kromě edic, které odborně a redakčně připravuje a vydává, spolupracuje na edičních projektech s ostatními odděleními IDU i s jinými nakladatelstvími. IDU patří objemem své knižní produkce mezi jedno z největších nakladatelství divadelní literatury u nás, jeho ediční činnost je specifická vysokým podílem odborné redakční práce často týmového charakteru. Takto důkladné redakční a odborné přípravě jednotlivých publikací se běžná nakladatelství většinou nemohou věnovat.

Ediční oddělení vydává původní i překladovou literaturu zabývající se historií i současností českého i světového divadla, knihy týkající se divadelní teorie a kritiky, divadelní hry, redakčně připravuje periodikum Czech Theatre a má na starost činoherní část časopisu Theatre.cz Bulletin.
[2017: http://www.idu.cz/]


Počet knih nakladatele: 1 / Počet vydání nakladatele: 1
d m r Název Autor/Autoři díla
29112006HryDürrenmatt, Friedrich%


WebArchiv - archiv českého webu