autor » Kateřina Šardická
foto autora
10 nejlépe hodnocených

Kateřina Šardická

pohlaví: žena

Život: * 00.00.1991

Národnost: česká

odkazy: 7x [info], 7x [rozhovor]

Narodila se v roce 1991 a v současnosti žije a tvoří v Brně. Vystudovala obor Teorie a dějiny filmu na Masarykově univerzitě. V minulosti pracovala jako příležitostná editorka, má za sebou tvorbu několika menších scénářů a nyní naplno a bez pudu sebezáchovy pracuje jako televizní dramaturg. Psaní se věnuje od svých patnácti let. Jejím prvním publikovaným románem je Zmizení Sáry Lindertové. Má slabost pro filmy na 35 mm páse, vyprávění všeho druhu a hnidopišské opravy cizích textů (nikdy ne vlastních).

Zdroj: Nakladatelství Fragment (https://www.fragment.cz)


Kateřina Šardická patří k novým a nadějným českým spisovatelům, kteří si úspěšně nacházejí místo na našem knižním trhu. Původně editorka a autorka menších filmových scénářů se čtenářům uvedla v roce 2019 svým románem Zmizení Sáry Lindertové. Jedná se o detektivní příběh s příjemnou, ale napínavou a tajemnou atmosférou s využitím nadpřirozených je­vů.

Totéž by se dalo říci i o jejím dalším románu z roku 2020 Noci běsů. Oběma knihami, na nichž je patrný původní autorčin obor i zájem o něj – Teorie a dějiny filmu, sklízí u svých čtenářů nevídaný úspěch.

Kateřina Šardická píše již od svých patnácti let. V současné době žije a pracuje v Brně.

Zdroj: Knihy Dobrovský (https://www.knihydobrovsky.cz)



WebArchiv - archiv českého webu