autor » Gail Godwin
foto autora
10 nejlépe hodnocených
Dosud žádné dílo nebylo hodnoceno

Gail Godwin

pohlaví: žena

Život: * 18.06.1937

Národnost: americká

odkazy: 13x [info], 1x [web], 1x [životopis], 4x [rozhovor]

Gail Godwin se narodila 18.6.1937 v Bir­minghamu v Alabamě. Její dědeček z matčiny strany byl první generací švýcarským Američanem vychovaným v Alabamě. Studovala na Peace Junior College v Raleigh, N.C., a v roce 1959 promovala na University of North Carolina v Chapel Hill v oboru novinařiny. Když byla v Chapel Hill, její otec spáchal sebevraždu. Po letech ho ztvárnila v postavě strýčka Ambrose v románu Violet Clay.

Po promoci pracovala jako reportérka Miami Herald a poté odcestovala do Evropy, kde pracovala pro United States Travel Service na americké ambasádě v Londýně.

V roce 1967 byla přijata do programu spisovatelských workshopů na University of Iowa, kde jejími spolužáky byli John Irving, John Casey a Kurt Vonnegut. Její doktorandská dizertace byla vydána v roce 1970 jako románová prvotina (The Perfectionists) a odstartovala její dlouhou spisovatelskou kariéru. Jednotlivé etapy jejího života jí byly často zdrojem inspirace pro její knihy. Žije ve Woodstock od roku 1976 se svým dlouholetým společníkem, skladatelem Robertem Starerem, který zemřel v roce 2001.

Zdroj: Databáze knih (https://www.databazeknih.cz)



WebArchiv - archiv českého webu