autor » Hana Kavurová
foto autora
10 nejlépe hodnocených
Dosud žádné dílo nebylo hodnoceno

Hana Kavurová

Život: * 15.04.1990

Autorka románů
Toxický squat (2008) Próza líčí příběh dvou sester, které se dostaly do vleku party narkomanů a těžce hledaly cestu zpět k normálnímu životu. Psáno jako osobní výpověď velmi mladé dívky, kterou setkání s drogou zavedlo do hluboké závislosti a která se teprve až ze samého okraje propasti pokusila o návrat. Experimentům s drogami propadla i její dosud bezproblémová sestra a to byl možná skutečný impuls, jenž ji dovedl do odvykacího centra. Autorka se snaží charakterizovat životní styl narkomanů, jejich mentalitu a především plasticky a bez jakéhokoliv zjednodušování popsat, jak nesmírně těžký je proces odvykání. Knížka vyvolává dojem bezprostředního prožitku, je napsaná moderním dynamickým stylem a současným nehledaným slovníkem. – Sugestivní prvotina mladé české autorky se odehrává v současnosti v prostředí mladistvých narkomanů a je zamýšlena jako důrazné varování pro všechny, kteří se s drogami dostanou do styku.
Pekelný spasitel (2010) Citově labilní Klaudie řeší své frustrace a stresové životní situace sebepoškozováním. Sedmnáctiletá dívka s lesbickými sklony, která se nikdy nevyrovnala se smrtí matky, prožívá neopětovanou lásku ke spolužačce a přítelkyni Julii. Bezradný otec ji proti její vůli odveze do psychiatrické léčebny, aby se zde konečně zbavila své závislosti. Klaudie však ignoruje veškerou snahu psychoterapeutů a s pomocí jednoho spolupacienta uprchne. V nočním klubu ji čeká osudové setkání s přitažlivým mladým mužem, upírem Samuelem. Mezi oběma osamělými jedinci, rozmlouvajícími o smrti, Bohu a nebi, vzniká rozporuplný vztah. Sam se pokusí dívku ochránit před svým žárlivým bratrem a eliminovat její sebedestruktivní chování. – Román s fantastickými prvky vypráví příběh pražské studentky trpící psychickou poruchou, která je konfrontována se světem upírů.
Mariánské léto (2018) Hrdinka knihy Babet se neumí radovat. Žije v nefunkční rodině a zaobírá se smrtí více, než je obvyklé u většiny mladých lidí. Nechává se zaměstnat v léčebně dlouhodobě nemocných. Babet si připadá osamělá, ráda naslouchá příběhům svých klientů, kteří většinou žijí již bez naděje. A protože Babet má pocit, že už ji v životě nic hezkého nečeká, rozhodne se zemřít. Ale jaký způsob smrti zvolit? Není to tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá. Spolykat prášky, oběsit se, lehnout si na železniční přejezd? Nic z toho Babet nevyšlo. Ale zahrávat si se smrtí se nevyplácí.



WebArchiv - archiv českého webu