autor » H. J. Bornemisza
foto autora
10 nejlépe hodnocených

H. J. Bornemisza

pohlaví: žena

Život: * 00.00.1990

Národnost: slovenská

odkazy: 1x [web], 8x [info], 1x [rozhovor]

Narodila som sa a v súčasnosti stále žijem na strednom Slovensku.

Úprimne sa priznám, že som nebola z tých, ktorí sa písaniu venovali už od útleho detstva a ich snom bolo napísať knihu. Písať som začala, a poviem to bez hanby, z povinnosti, ktorú mi uložili školské slohové práce. A presne pri nich to pre mňa aj skončilo. Čo som robila už od mala, ale až donedávna si to vôbec nespájala s písaním, boli moje predstavy. Často som si nudné chvíle krátila tým, že som si v hlave vymýšľala nejaký príbeh. Páčil sa mi, zabavil ma, splnil účel a ja som naň zabudla. Takto to šlo roky rokúce a nikdy som nemala potrebu dať niektorý z týchto príbehov na papier. No prišiel čas, kedy sa v mojej hlave začal tvoriť príbeh, na ktorý som už nechcela zabudnúť. Odohrával sa mi pred očami ako film, ktorého som divákom, scenáristom a producentom zároveň.

Inšpiráciou k napísaniu mojej prvej knihy Slepý život bola len jedna vec. Boli sme ňou my, ľudia. Počnúc mnou samou, mojou rodinou aj priateľmi, skrz indivíduá, ktoré som stretla v práci, cez cudzie rozhovory v obchodoch, ktorých svedkom by som často krát radšej nebola, po novinové články o našich činoch. Kniha Slepý život je viac než o čomkoľvek inom, knihou o nás. Odohráva sa vo svete fantázie, plnom stvorení z rozprávok a ľudských báchoriek z celkom prozaického dôvodu. Pretože je jednoduchšie pozrieť sa na našu odvrátenú tvár vo svete vymyslenom, než tom skutočnom.

Kniha Slepý život je len prvou časťou fantasy série Večná lož. No tento fantasy príbeh nie je príkladom hrdinských činov ani noblesným putovaním za vyšším dobrom. Dalo by sa povedať, že v ňom žiadny hrdina ani nie je. A predsa je ich tam viac než dosť. Otázkou je koho považujeme za hrdinu a čo vlastne pokladáme za hrdinský čin.

Zdroj: Osobní stránka (http://hjbornemisza.sk)



WebArchiv - archiv českého webu