autor » Max Barry
foto autora
10 nejlépe hodnocených

Max Barry

pohlaví: muž

Život: * 18.03.1973

Národnost: australská

odkazy: 1x [web]

Max Barry (*1973) je australský autor, který ve svých románech často využívá futuristické motivy a zápletky. Jeho nejslavnější thriller Lexicon (2013), který se prodal do patnácti jazyků, pojednává o síle jazyka a schopnosti manipulovat jeho pomocí ostatní. Pomsta mlokům je jeho první čisté sci-fi.


Max Barry (narozen 18. března 1973) je australský spisovatel, který rovněž vede blog na různá témata, včetně politiky.
Když vydal svůj první román Syrup, psal své jméno jako „Maxx“, ale následně začal používat „Max“.

Barry je také tvůrcem hry NationStates, online hry vytvořené na podporu reklamy na vládu Jennifer, která se nakonec vyvinula ve vlastní online komunitu. Je majitelem webových stránek „Tales of Corporate Oppression“. Žije v Melbourne se svou ženou a dcerami a než se stal spisovatelem, pracoval jako marketér pro Hewlett-Packard.

Na začátku roku 2004 Barry přeměnil své webové stránky na blog a začal na ně pravidelně přispívat.
V listopadovém čísle časopisu Fast Company z roku 2004 byl román Company zařazen na 8. místo v seznamu 100 „nejlepších lidí, myšlenek a trendů, které změní způsob, jakým budeme pracovat a žít v roce 2005.“
Barry napsal scénář k filmu Syrup, který byl uveden do kin 7. června 2013. Společnost Universal Pictures získala práva na zfilmování filmu Company, který bude adaptovat Steve Pink. Na film Jennifer Government získala opci dnes již neexistující společnost Section Eight Productions Stevena Soderbergha a George Clooneyho.
Jeho kniha Machine Man byla původně online seriálem, ale od té doby byla aktualizována a vydána v roce 2011 nakladatel­stvím Vintage Books. Filmová práva převzala společnost Mandalay Pictures

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)



WebArchiv - archiv českého webu