autor » Aranzazu Serrano Lorenzo
foto autora
10 nejlépe hodnocených

Aranzazu Serrano Lorenzo

pohlaví: žena

Život: * 00.03.1975

Národnost: španělská

odkazy: 5x [info], 1x [web]

Aranzazu Serrano Lorenzo se narodila v březnu 1975 a vyrůstala v madridské čtvrti Aluche.
Od dětství si ráda vymýšlela příběhy a první literární krůčky podnikla v devíti letech se svým tehdejším sousedem Alfredem Gómezem Cerdou (Národní cena za literaturu pro mládež 2009), s nímž napsala svou první povídku.
V patnácti letech získala cenu Pluma de Oro za povídku Natus Pacis, která se odehrává v Římské říši. O dva roky později dokončila svůj první román, nepublikovaný sci-fi příběh o objevení Ameriky a cestování v čase.
V osmnácti letech, fascinována severskou mytologií, se rozhodla vytvořit svůj vlastní svět: Neimhaim, což je její životní dílo, které opečovává více než dvacet let a do kterého je stále ponořena.

--- https://es.wikipedia.org/wiki/Aranzazu_Serrano_Lorenzo


Aranzazu Serrano Lorenzo je novinářka (vystudovala informační vědy) a více než 15 let pracovala v agentuře Europa Press, v deníku 20minutos a v různých médiích skupiny Vocento a Hearst. V posledních letech se zaměřuje na vydavatelskou činnost a online marketing.

Její první dva romány, „Neimhaim. Los hijos de la Nieve y la Tormenta“ a „Neimhaim. El azor y los cuervos“ vyšly v nakladatelství Plaza & Janés (Penguin Random House) v letech 2015 a 2018. Nedávno vydala pět krátkých románů o severské mytologii v nakladatelství RBA a několik knih historické beletrie a příběhů pro děti v jiných nakladatelstvích.

Neimhaim. Los hijos de la Nieve y la Tormenta“ (Plaza & Janés, 2015) získal dvojnásobnou nominaci na cenu Ignotus Awards a Kelvin Awards za nejlepší román. Byl také vybrán do soutěže Rodando páginas, která vyzdvihuje nakladatelská díla s největším potenciálem pro adaptaci na filmové plátno. V současné době vychází již pošesté.

Její druhý román „Neimhaim. El azor y los cuervos“ (Plaza & Janés, 2019) se stal finalistou Evropské ceny za science fiction 2019 v kategorii Nejlepší román a ceny Ignotus za nejlepší národní román.

Její krátké romány z oblasti severské mytologie byly přeloženy do češtiny, italštiny a francouzštiny a prodávají se ve více než 20 zemích.

--- http://www.neimhaim.com/#autora

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)



WebArchiv - archiv českého webu