autor » Owl Goingback
foto autora
10 nejlépe hodnocených

Owl Goingback

pohlaví: muž

Život: * 01.05.1959

Národnost: americká

odkazy: 6x [rozhovor], 1x [wikipedie], 18x [info], 1x [web]

Owl Goingback je autorem románů, dětských knih, povídek a článků. Pro celebrity funguje také jako ghostwriter. Jeho román Crota získal v roce 1996 cenu Bram Stoker za nejlepší prvotinu. Na stejnou cenu získal nominaci i za román Darker Than Night (1999). Owlův román Shaman Moon vyšel jako součást omnibusu The Essential World of Darkness. Owlovy knihy často vycházejí z odkazu původních obyvatel – sám v sobě má geny Čoktů a Čerokíů – a vypráví příběhy plné nadpřirozena a napětí.

Autorovy dětské knihy Eagle Feathers a The Gift ocenila kritika a Owl získal Storytelling World Awards Honor. Jeho kratší texty v oblasti fikce se objevily v bezpočtu antologií a jeho povídky Grass Dancer byla nominována na cenu Nebula. Mezi jeho další práce patří sbírka Tribal Screams a román Breed.

Druhou cenu Bram Stoker, tentokrát za nejlepší román roku 2019, tedy rovnou třiadvacet let po první ceně, získal za knihu Běsnění Kojota (Coyote Rage, 2019). Právě touto knihou se autor prostřednictvím nakladatelství Golden Dog poprvé představil českým čtenářům a mohl jim tak ukázat svůj specifický, na první pohled přímočarý, přitom fantastický, ale hlavně originální styl, který v hororu používá.

Zdroj: Nakladatelství Golden Dog (https://www.goldendog.cz)



WebArchiv - archiv českého webu