autor » Manfred Weinland
foto autora
10 nejlépe hodnocených

Manfred Weinland

pohlaví: muž

publikuje i pod pseudonymy Robert Lamont; Adrian Doyle; Sarah Moon

Život: * 23.04.1960

Národnost: německá

odkazy: 2x [info]

Manfred Weinland se narodil roku 1960 a je tvůrce a šéfautor sci-fi série sešitových románů nakladatelství BASTEI Bad Earth, která začala vycházet 29. dubna 2003. Jako autor je Manfred Weinland velmi známý. Svůj první sešitový román prodal už roku 1977 tehdejšímu nakladatelství ZAUBERKREIS-Verlag. Od té doby pod vlastním jménem nebo pseudonymy zveřejnil asi dvěstě románů, paperbacků a hardcoverů. Roku 1994 vytvořil pro BASTEI sérii Vampira, u které byl autorem nejen dějové linie, ale i většiny románů. Vedle toho má Manfred Weinland řadu dalších úspěchů, které přispěly k dobrému renomé nakladatelství BASTEI. Napsal několi románů pro sérii Jerry Cotton, s Wolfgangem Hohlbeinem spolupracoval na sériích Dinoland, Professor Zamorra, Damona King, Gespenster-Krimi a Trucker King. Čtenáři je pak přijímán velmi nadprůměrně.
Jeho talentu si všimla i jiná nakladatelství. Mimo jiné spolupracoval s nakladatelstvím HJB-Verlag (zpočátku jako vydavatel a později jako spoluautor) na knižním vydání sci-fi série z šedesátých let Ren Dhark (kterou kdysi vytvořil Kurt Brand). Jeho legendární román Die Legende der Nogk byl mezitím dokonce znovu vydán v platinové edici nakladatelství HJB-Verlag.
Také jako autor románů pro sérii Perry Rhodan pro nakladatelství HEYNE-Verlag upoutal Manfred Weinland velkou pozornost. Kromě toho získal za v nakladatelství WEITBRECHT-Verlag vydané Herz in Bernstein velmi žádanou cenu PHANTASTIK.DE-AWARD za nejlepší krátký příběh roku 2001 v oboru fantastiky.
Vedle psaní Manfred Weinland také přeložil několik amerických knih a povídek, mimo jiné pro vgs-Verlag knižní sérii Star Wars – Young Jedi Knights. Pro nakladatelství DINO-Verlag se pak jako poradce stará o segment románových adaptací k počítačovým hrám, jako jsou Resident Evil, Warcraft, Starcraft, Diablo, Halo nebo Tomb Raider.

zdroj: http://www.archaikum.cz/ren_dhark/rd_autori_manfred_weinland.php



WebArchiv - archiv českého webu