autor » Markus Heitz
Oblíbenost autora: v Top10 u 57 registrovaných
foto autora

Markus Heitz

pohlaví: muž

Život: * 10.10.1971

Národnost: německá

odkazy: 10x [info], 2x [web], 6x [rozhovor], 3x [wikipedie]

Narodil se v říjnu 1971 v Homburgu. Vystudoval germanistiku a dějiny, pracuje jako žurnalista na volné noze a od roku 2002 je i profesionálním spisovatelem.
Patří k nejúspěšnějším a nejprodávanějším autorům žánru fantasy v Německu. Poprvé se čtenářům představil v roce 2002 cyklem plným intrik, bojů a magie, nazvaným Ulldart. Za první díl tohoto cyklu Schatten über Ulldart (Stín nad Ulldartem) získal Heitz ocenění Deutschen Phantastik Preis 2003 za nejlepší románový debut. Také publikuje knihy z herního světa Shadowrun – prvním jeho románem na tomto poli se stal TAKC 3000 (2002). Kromě něj má zatím na svém kontě dalších pět knih a šestá je před vydáním.
Ulldart sice přinesl Heitzovi uznání, ale mezi hvězdy německé fantasy ho katapultoval až román Die Zwerge (2003, Trpaslíci), propracovaný epický příběh boje mezi dobrem a zlem, který se odehrává na pozadí osudu trpaslíka Tungdila. O rok později na něj autor navázal pokračování Der Krieg der Zwerge (Válka trpaslíků), které mělo mezi čtenáři snad ještě větší ohlas. Třetí kniha Die Rache der Zwerge (Pomsta trpaslíků) vyšla v Německu v roce 2008, autor cyklus prozatím uzavřel čtvrtým dílem nazvaným Das Schicksal der Zwerge (Osud trpaslíků).



WebArchiv - archiv českého webu