autor » John Saul
Oblíbenost autora: v Top10 u 2 registrovaných
foto autora
10 nejlépe hodnocených

John Saul

pohlaví: muž

Život: * 25.02.1942

Národnost: americká

odkazy: 1x [web], 1x [wikipedie], 14x [info], 5x [rozhovor]

John Saul se narodil v Pasadeně v Californii 25. února 1942 a vyrostl ve Whittier, kde roku 1959 ukončil vysokou školu. Poté se rozhodl, že se stane spisovatelem a strávil dalších patnáct let tím, že střídal různá zaměstnání.

Takže má nyní veliké zkušenosti z mnoha oborů, které může uplatnit ve svých románech.

Přes ty roky nastřádal John Saul sbírku nepublikovaných rukopisů. Nakonec našel agenta v New Yorku, který se rozhodl se jimi zabývat. Roku 1976 se rukopisy dostaly do rukou Della, kterého velmi zaujaly Saulovy psychologické thrillery.

Poté se začaly dít úžasné věci. Jeho agent i Dell tvrdili, že Johnovy romány mají všechny předpoklady pro bestsellery. Rozhodli se tedy, že malinko zariskují a vložili finance do reklamy. Jak se ukázalo, byl to dobrý tah.

Během měsíce se román Suffer The Children objevil na všech žebříčkách nejprodávanějších knih v zemi. Postupně žebříčky zaplnilo i dalších jeho 30 knih, které byly následovně publikovány celosvětově.

John Saul se však také věnuje divadlu. Jako dramatik vytvořil v Los Angeles a Seattlu několik her. Je také správce a viceprezidentem dobročinné organizace The Chester Woodruff Foundation v New Yorku. John nyní žije na poloviční úvazek v Pacific Northwest, cestuje, hraje golf a zajímá se o cílové navádění. Je rovněž zaníceným čtenářem, hráč bridže a miluje vaření.



WebArchiv - archiv českého webu