autor » Petr Schink
Oblíbenost autora: v Top10 u 2 registrovaných
foto autora
10 nejlépe hodnocených

Petr Schink

pohlaví: muž

Život: * 29.12.1979

Národnost: česká

odkazy: 1x [e-povidka], 1x [info], 3x [rozhovor]

Narozen 29. 12. 1979 v Ostravě. Patří ke střední generaci dnes už zasloužilých tvůrců. Poprvé na sebe upozornil umístěními v soutěži Ikaros, kterou časopis Ikarie mapuje českou tvůrčí scénu. Nedávno vydal svou prvotinu pod názvem Špinavá práce. Jde o sbírku noirových SF detektivních povídek zasazených v originálním prostředí.
V příbězích Petra Schinka se odráží fascinující touha po dobrodružství, která je vlastní všem klukům bez rozdílu věku, u něj ovšem promítnutá do světa, kde černá a bílá jsou barvy stejně časté, jako vločka pekle.
Patří k tvůrcům, kteří respektují jazyk, ale nebojí se mu vtisknout osobitou tvář, odpovídající žánru a emocím, které ho zajímají… (Daemon.cz)

Poprvé na sebe upozornil povídkou „Bezvěrec“ (Ikarie 04/2002), ale do širšího čtenářského povědomí vstoupil až v roce 2006 povídkovou sbírkou Špinavá práce (Wolf Publishing), v níž představuje vlastní vizi USA padesátých let před vypuknutím jaderné války. V tomto světě se snaží přežít antihrdina a mafián Charlie Parker, kterému nic není svaté. Na Špinavou práci Schink navázal plnokrevným románem Vylévání krve (Epocha, 2011), mezitím si střihl osmého JFK — Kalibr. 45 (Triton, 2006) a napsal Století páry (Triton, 2010). Právě ve Století páry Schink uvedl svého druhého klíčového hrdinu Fastyngera van Hautena a osobitou, velice drsnou verzi steampunku. Ať už ale sáhnete po jakémkoliv Schinkově díle, dočkáte se světů, kde není lehké žít, břitkého humoru, hrdinů snažících se zachránit si především vlastní kůži; a v neposlední řadě nefalšované zábavy.



WebArchiv - archiv českého webu