autor » Steph Swainston
Oblíbenost autora: v Top10 u 3 registrovaných
foto autora
10 nejlépe hodnocených

Steph Swainston

pohlaví: žena

Život: * 14.02.1974

Národnost: britská

odkazy: 1x [životopis], 1x [web], 6x [info]

Stephanie Swainston se narodila 14. 2. 1974 v severoanglickém Bradfordu. V roce 1995 dokončila studia archeologie na Cambridge University, po třech letech praxe se zaměřením na kamenné nástroje paleolitu získala magisterský titul a oboru se věnovala i nadále. Pracovala například na vykopávkách nejstaršího pohřebního místa v Británii. Poté v rychlém sledu vystřídala hned několik zaměstnání. Předtím než se začala plně věnovat psaní, pracovala jako informatik na ministerstvu obrany.

S velkým úspěchem debutovala v roce 2004 románem „The Year of Our War“ (česky „Rok naší války“, Laser-books 2005), jde o úvodní svazek plánované trilogie „Castle Mythos“ (Hradební mýty). Další díl „No Present Like Time“ (česky „Čas jako dar“, Laser-books 2007) vydala v roce 2005, závěrečnou knihu „Modern World“ chystá na jaro roku 2007.

Steph Swainston se ve volném čase věnuje turistice a pozorování zvěře, má ráda dobrodružné sporty jako potápění, jachting a závěsné létání. Říká o sobě, že je závislá na kávě a miluje sladovou whisky.

zdroj: http://www.fantasy-lit.cz/bio.php?id=161



WebArchiv - archiv českého webu