autor » Bentley Little
foto autora
10 nejlépe hodnocených
Dosud žádné dílo nebylo hodnoceno

Bentley Little

pohlaví: muž

Život: * 21.12.1960

Národnost: americká

odkazy: 21x [info], 4x [rozhovor], 1x [web], 5x [wikipedie]

Bentley Little je plodným autorem více než jedenácti hororových románů, stovky povídek a téměř tří set článků a úvah. Mezi jeho romány mimo jiné patří The Mailman, The Store, The Ignored a jeho poslední publikace The Association. Jeho povídky se objevily v mnoha časopisech a výborech. Nyní žije se svou ženou Wai Sau a synkem ve Fullerton v Kalifornii. Svůj čas dělí mezi jižní Kalifornii a své „spisovatelské“ teritorium, Arizonu.

Zdroj: Databáze knih (https://www.databazeknih.cz)


Bentley Little je americký autor hororů. Narodil se v Arizoně měsíc poté, co jeho matka navštívila světovou premiéru Hitchcockova kultovního filmu Psycho.

Od roku 1990 vydává průměrně jednu knihu ročně. Publicitě se vyhýbá, takže se málokdy podílí na propagačních akcích nebo rozhovorech na podporu svých děl. I z toho důvodu je známý spíše mezi skalními fanoušky žánru, ale právě u nich se zpravidla řadí mezi ty vůbec nejoblíbenější autory.

Littleovu práci rovněž zapáleně prosazují i známější kolegové z oboru, zejména Stephen King a Dean Koontz. Pro jeho knihy jsou typické krvavé a surreálné scény, zpravidla protkané myšlenkou, že se v čemkoli dá zajít příliš daleko.

Zdroj: Knihy Dobrovský (https://www.knihydobrovsky.cz)



WebArchiv - archiv českého webu