autor » Jiří Kábrt
foto autora
10 nejlépe hodnocených

Jiří Kábrt

pohlaví: muž

Život: * 00.00.1952

Národnost: česká

odkazy: 2x [info]

Jiří Kábrt, JUDr. (* 1952) je českým spisovatelem, žijícím a působícím v Praze. Převážně publikoval pod pseudonymem Jan Hnilica knihy o léčitelství a záhadách z této oblasti i ze sfér starověké architektury. Občanským povoláním je právník, mezi jeho životní vášně však patří mimo léčitelství, poezie i psaní prózy, odhalování záhad a také výtvarné umění, kde se v poslední době angažuje nejenom jako autor ilustrací pro svůj kalendář na rok 2006, vydaný Mladou frontou, ale též coby vytrvalý malíř – maluje na kameny všeho druhu (včetně dlažebních kostek) a další kuriózní materiály, jako jsou rezaté plechy a CD disky, vytváří rovněž originální asambláže.

První vydání Léčebných obrazců, které publikoval v roce 1991 (Univerzum), bylo vydáno pod jeho vlastním jménem, ale již druhé vydání této publikace uveřejnil v roce 1992 pod výše uvedeným pseudonymem (nakladatelství Danae). V roce 1992 vydal v nakladatelství Road Psychoenergetické působení na dálku a ve stejném roce Souřadnice zdraví (aneb praktická psychotronika), v roce 1993 pak publikoval v nakladatelství Eminent (Zvláštní léčebné metody). V roce 1999 vydalo nakladatelství Eminent ve spolupráci s Knižním klubem Magický kalendář roku 2000. V roce 2004 publikoval knihu Tajná architektura v nakladatelství Eminent. V roce 2005 vydalo nakladatelství Mladá Fronta jeho kalendář na rok 2006 – Moudrý rok Jana Hnilici.

Mimo tato díla má Jiří Kábrt – Jan Hnilica za sebou dlouhé působení v časopisech Reflex, Regena a Regenerace, kde publikoval Psychotronickou poradnu a další materiály o léčitelství a psychotronice. Od roku 2010 začíná působit v časopise Meduňka.

In: Wikipédia



WebArchiv - archiv českého webu