autor » Edith Wharton
foto autora
10 nejlépe hodnocených

Edith Wharton

pohlaví: žena

Život: * 24.01.1862 † 11.08.1937

Národnost: anglická

odkazy: 6x [wikipedie], 20x [info], 1x [web], 2x [životopis]

Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [4] FerryH (editor v době uložení příspěvku) 26.09.2010 03:11  

@noir[3]: si k tem podivnostem stareho braku co u nas vysly v prekladu pridej jeste tuhle vec : http://www.legie.info/kniha/11867-erle-stanley-gardner-az-k-obloze/zakladni-info#zalozky tohle to – s tomsem – mame take v seznamu zahad… je to jedna z veci u kterych se ne a ne nedari vysledovat coze to vlastne je v originale a kdy to vyslo … stejne jako toho Claudyho sme to digitalizovali z tech starejch ceskejch vydani at to nezmizne uplne ze sveta…ale dal pak neco dalsiho vypatrat je problem..

u tohodle je fakt raritka, ze to je privazek v knize uplne jineho autora, ten autor na titulu je skoro dneska neznamej a vi se o tom titulu vic nez o te Gardnerovce… clovek by si myslel, ze Gardner je zmapovanej dobre… chyba lavky… to co psal do ruznych pulpu a magazinu ve svych zacatcich je terra incognita… a tahle povidka je fakt zahada.. :)))

 [3] noir 26.09.2010 01:13  

@tomts[2]: Ten Harry Claudy vypadá zajímavě, díky za rozšíření obzoru! Ale asi už bude patřit k velkým obskurnostem. Já teď zkouším Lovecraftovy povídky, které psal na zakázku pro jiné lidi (The Horror in the Museum), ze známějších třeba Imprisoned with the Pharaohs (což napsal pro kouzelníka Houdiniho), a je to pozoruhodné čtení, byť občas poněkud úmorné. Ale mám nějakou objevitelskou náladu a láká mě třeba Edgar Wallace nebo právě třeba démon Crowley (ten má dorazit co nevidět).

 [2] tomts (editor v době uložení příspěvku) 25.09.2010 23:43  

@noir[1]: ty ceny jsou fantastické a opravdu tam lze najít všelicos (koukal jsem na reedice Sextona Blaka), ale jak říkáš lze tady najít autory pozapomenuté, bohužel toho jednoho co sháním leta tam nemají asi už je zapomenutý úplně:( http://www.legie.info//autor/2157-carl-harry-claudy (-docela rád bych si přečetl ty dva zbývající svazky co česky nevyšly, ale americké aukční ceny za to nedám (200 Dolarů apod)

 [1] noir 25.09.2010 19:51  

Jenom technická:

Myslím, že povídky „Až potom“ a „Později“ jsou jen různé překlady povídky „Afterward“ (1910).

V souvislosti s Edith Whartonovou bych rád upozornil na povedenou anglickou paperbackovou řadu „Tales of Mystery and the Supernatural“ vydávanou nakladatelstvím Wordsworth, kde už vyšlo na 75 antologií, autorských sbírek a románů klasiků hrůzostrašné a detektivní literatury devatenáctého a počátku dvacátého století, vše v ceně 3 libry, ale díky bookdepository­.co.uk lze dopravit i do ČR za nějakých 85 Kč/svazek (poštovné zdarma). Tento měsíc vyšla 600-stránková sbírka povídek Alesteira Crowleyho, minulý stejně obsáhlá sbírka Olivera Onionse, ale k dispozici je i třeba Lovecraft, R. E. Howard (Solomon Kane + jeho horory z Weird Tales); celkově je to výborný zdroj i pro hledače pozapomenutých a těžko dostupných autorů.

http://www.wordsworth-editions.com/jkcm/default.aspx?pg=154&pnum_books=1

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu