autor » Maxime Chattam
foto autora
10 nejlépe hodnocených

Maxime Chattam

je pseudonym, pravé jméno je Maxime Guy Sylvain Drouot

Život: * 19.02.1976

Národnost: francouzská

odkazy: 4x [wikipedie], 23x [info], 1x [blog], 1x [web], 5x [rozhovor]

Maxime Chattam (1976), nový mistr francouzského thrilleru, nás vtáhne do děsivého závodu s časem a se smrtí, a přinutí nás, abychom se na naši dobu, na nové zákony potlačující svobodu, na geopolitická tajemství, na manhattanská dvojčata a na „prapodivné, někdy přímo šílené shody okolností" v soudobých dějinách podívali docela jinýma očima.


Francouzský spisovatel Maxime Chattam (nar. 1976) dětství strávil několik let v USA, kde se také mnohé jeho romány odehrávají. Studoval moderní literaturu a později kriminologii na Université St. Denis v Paříži, ale studium nedokončil. Místo toho začal pracovat v knihkupectví a o víkendech se věnovat psaní.

První román Ďáblova duše (L' Âme du mal) mu vyšel v roce 2002 a vznikl podle něj i televizní film. Od té doby stihl Chattam napsat a vydat dalších 26 knih a plně se etablovat jako muž číslo 1 francouzského thrilleru, jehož knihy si získaly popularitu po celém světě.

Ďábel si počká je volným pokračováním thrilleru Spolčení ničemů (Metafora, 2021) s hlavní hrdinkou Ludivine Vanckerovou, akční vyšetřovatelkou pařížského četnického sboru.

Zdroj: Nakladatelství Grada (https://www.grada.cz)



WebArchiv - archiv českého webu