autor » Stel Pavlou
foto autora
10 nejlépe hodnocených
Gene [83%]

Stel Pavlou

pohlaví: muž

Život: * 22.11.1970

Národnost: britská

Britský spisovatel Stel Pavlou se narodil 22. listopadu 1970 v anglickém Kentu. Ačkoli žije ve Velké Británii, hodně času tráví rovněž na Kypru, kde dříve působil ve službách řecké armády (Pavlou je původem kyperský Řek). Jeho velkou vášní je cestování, každý rok se pokouší navštívit hned několik nových zemí.

Prosadil se románem „Decipher“ (2001), jenž se odehrává v blízké budoucnosti, kdy je Země v důsledku mimořádné sluneční aktivity stíhána sérií ničivých bouří. Při hledání nových ropných nalezišť jsou objeveny pozůstatky prastaré civilizace. Následuje svěží směs nejrozmanitějších motivů spojujících mytologii a moderní vědu do jednoho pevného a čtivého celku. Další román „Gene“ (2005) je příběhem detektiva, jenž v kulisách moderního New Yorku postupně odkrývá tajemství skryté ve tři tisíce let vzdálené minulosti. Podle legendy tehdy bohové určili jednoho z bojovníků Trojské války k tomu, aby se během neustále se opakující reinkarnace pokusil zabít mocného babylónského mága. A právě detektiv je možná tímto vyvoleným hrdinou, ačkoli existuje i možnost, že jde naopak o čaroděje stíhaného bohy. Oba romány se vyznačují úzkostlivým důrazem pro detail a snahou o co největší realističnost, čehož autor dosahuje pečlivou přípravou a rozsáhlým faktografických studiem.

V poslední době publikoval rovněž několik kratších prací. Dále je autorem scénáře k filmu The 51st State (2001) režiséra Ronnyho Yua v hlavní roli se Samuelem L. Jacksonem. V současnosti má rozepsány hned tři nové romány, vedle dvojice thrillerů jde o knihu pro děti, na které spolupracuje s přítelem Stevem Savillem.

http://www.daemon.cz/autor/5203/pavlou-stel.htm



WebArchiv - archiv českého webu