autor » Martin Kochlica
foto autora
10 nejlépe hodnocených

Martin Kochlica

pohlaví: muž

Život: * 00.00.1984 † 00.00.2017

Národnost: slovenská

odkazy: 3x [info], 2x [životopis], 1x [web]

Martin Kochlica (1984 – 2017) sa narodil v Ružomberku, ale potom, ako vyštudoval na TU vo Zvolene odbor Lesníctvo, zostal verný Zvolenu, kde žil a pracoval v oblasti ochrany prírody a kultúry. Popri tom sa venoval filmovej a knižnej publicistike a osvete. Participoval na práci vo festivalovom výbore medzinárodného festivalu o životnom prostredí Envirofilm. Bol členom medzinárodnej poroty festivalu horského filmu a dobrodružstva Hory a mesto a tiež spoluorganizátorom súťaže amatérskeho filmu a fotografie Monte Vízia.

S recenziami začínal na serveri Hlbokyhrob.sk a vo filmovom časopise Blokbaster. Neskôr okrem portálu Fandom.sk písal pre český Sarden a iné médiá o filme a literatúre, prispieval aj na CSFD a Legie.info. Okrem toho písal na svoju autorskú stránku.

Za svoje poviedky získal viacero nominácií a ocenení. S poviedkou Druh komunikácie získal tretie miesto v Cene Fantázie 2007 a v tom istom roku mu poviedka Labor Gratuitus vyniesla titul Rytier rádu fantasy za umiestnenie v súťaži O nejlepší fantasy. Spomeňme čestné uznanie Literárny Zvolen, čestné uznanie Akademie SFFH, z tých novších finálové umiestnenie v súťaži Poviedka Istroconu 2016 s poviedkou Revitalizácia. Naposledy sme sa mohli s tvorbou tohto krehkého muža so silným duchom stretnúť v Ohnivom pere 3. apríla 2017, keď vyšla jeho poviedka deň ako každý iný.



WebArchiv - archiv českého webu