autor » Gabrielle Lord
foto autora
10 nejlépe hodnocených
Únor [70%]
Červen [60%]
Květen [60%]
Duben [60%]
Březen [60%]
Leden [53%]

Gabrielle Lord

pohlaví: žena

Život: * 26.02.1946

Národnost: australská

odkazy: 11x [info], 1x [web], 1x [wikipedie], 3x [rozhovor]

Australská spisovatelka Gabrielle Lordová vystřídala řadu zaměstnání – pracovala například jako prodavačka, učitelka, sběračka broskví nebo na pracovním úřadě. Psaní se začala věnovat ve třiceti letech.

První dva rukopisy nakonec skončily jako hnojivo pro rajčata na její zeleninové zahradě (další pokus, jak si vydělat na živobytí), ale ten třetí s názvem Fortress byl přijat s mezinárodním ohlasem a dokonce byl podle něj natočen film s Rachel Wardovou v hlavní roli. Její druhý román Whipping Boy zfilmovala televize.

Díky penězům, které za filmy dostala, mohla přestat s dosavadní praxí, kdy vstávala v půl páté ráno a psala ještě za tmy před odchodem do práce. Začala se psaní věnovat naplno, a její život se tak více přiblížil „normálnímu životu spisovatele“ – zpovídala vědce a detektivy, obcházela soudní znalce (mimo jiné si také udělala kurz anatomie na univerzitě v Sydney) a na vlastní kůži si vyzkoušela práci v soukromé bezpečnostní agentuře. A ve volných chvílích samozřejmě také psala.

Podle Gabrielle je nejdůležitější důkladné studium faktů. „Z rozhovorů s odborníky (kteří jsou příliš skromní na to, aby se odvážili nazývat tímto slovem) si odnesu nejenom správné znalosti, které uspokojí dnešní náročné čtenáře, ale také spoustu historek a příběhů, které pak obohatí moje knížky," říká.

Volný čas tráví docela obyčejně: „Mám ráda procházky, meditaci, zpívání, práci na zahradě nebo pokec s kamarádkami. Taky ráda trávím čas se svojí rodinou a vnoučaty, krmím svoji zlatou rybičku a udržuji se po tělesné i psychické stránce.“

Doposud Gabrielle vydala čtrnáct knih pro dospělé a jeden román určený mladým čtenářům. Až vyjde všech dvanáct knih série Spiknutí, bude toto číslo skoro dvojnásobné! A Spiknutím Gabrielle rozhodně svou úspěšnou kariéru nekončí – už teď plánuje další tři knihy pro dospělé a dvě pro mladé čtenáře.



WebArchiv - archiv českého webu