autor » Filip Drahokoupil
Oblíbenost autora: v Top10 u 1 registrovaných
foto autora
10 nejlépe hodnocených
Dosud žádné dílo nebylo hodnoceno

Filip Drahokoupil

pohlaví: muž

Národnost: česká

odkazy: 3x [web], 2x [trailer], 1x [e-book], 1x [ukázka]

Autor začal psát, kreslit již na základní škole, ale profesionálně se začal uměleckou tvorbou zabývat až v roce 2003. Psal texty pro svou kapelu Ortodoxní svoboda a navrhoval přebaly na CD.

V roce 2005 si však uvědomil, že svůj talent uplatní spíše v literatuře a filmu. Po rozpadu kapely se začal plně věnovat psaní, kreslení a v roce 2008 vydal u nakladatelství Nova Forma svůj knižní debut, Shadow Island, jehož anglická verze se dostala do The Writers Guild of America a autor tak získal členství mezi Hollywoodskými scénáristy, které mu zajistilo doživotní registraci autorských práv v jakémkoliv státě.

O rok později se umístil na krásném 10 místě (asi z 600) ve scénáristické soutěži ČT s černou komedií Prohnilé místo. Kontroverzní podstata příběhu, však nedovolovala realizaci scénáře ve státě, kde se umění řídí podle zažitých osnov.

Filip Drahokoupil se však nevzdal a pokračoval ve svém vlastním stylu, i přesto, že mu tento postoj mnohdy uškodil na komerční scéně a neproslavil se tak, jak by si zasloužil.

Ovšem v roce 2010 vydala redakce časopisu CREW jeho vlastní galerii obrázků a vznikl první animátorský počin SI TRAILER ke knižní trilogii Shadow Island (video na http://www.youtube.com/watch?v=cKIcm4cnXUM).

Na svém kontě má ještě několik nevydaných scénářů, povídek a knížek, které pouze čekají na to, až spatří světlo denní.

V současné době se nejvíce zabývá tvorbou comixu PARAZIT IX9, jehož ukázky se drží na předních příčkách návštěvnosti na serveru Mam talent, v kategorii sci-fi a natáčením filmu Život v karanténní zóně, jehož realizace byla bohužel dočasně přerušena, kvůli zastavení dotací nejmenovaných sponzorů, ale jak sám autor říká: // Film bude, je mi jedno jestli za týden, nebo za deset let, ale nemám ve zvyku nechávat věci nedokončené.//



WebArchiv - archiv českého webu