autor » Rob Thurman
foto autora
10 nejlépe hodnocených

Rob Thurman

je pseudonym, pravé jméno je Robyn Thurman

Život: * 00.00.1950

Národnost: americká

odkazy: 1x [web], 1x [wikipedie], 3x [info]

Americká autorka. Stejně jako mnoho jiných autorů byla zprvu nakladateli odmítána. S trochou nadsázky říká, že obdržela zamítavý dopis snad od každého literárního agenta v Americe. Její tvrdohlavost však nakonec zvítězila a tak se v roce 2006 dostal čtenářům do rukou první román Nightlife. Ten si okamžitě získal srdce čtenářů a odstartoval tak nejen její literární kariéru, ale také započal rozsáhlou sérii románů ve stylu temné urban fantasy. Hlavními protagonisty jsou nevlastní bratři – Cal a Niko, kteří jsou na útěku před otcem mladšího z nich. To by nebylo v dnešní době něco mimořádného, kdyby jejich pronásledovatelem nebyl démon, takže jejich životy jsou stále v ohrožení.
Moderně pojatý fantasy příběh v temném duchu vyčnívá z řady podobných románů nejen netradiční dvojicí hlavních hrdinů a originálním námětem, ale tak velkou dávkou syrovostí a čtivým, svižně ubíhajícím dějem.
Dobrodružství obou bratrů autorka dále rozvíjí v následujících pokračováních této série: Moonshine (2007), Madhouse (2008), Deathwish (2009) a Roadkill (2010).



WebArchiv - archiv českého webu