autor » Tereza Janišová
foto autora

Tereza Janišová

pohlaví: žena

Život: * 30.05.1989

Národnost: česká

odkazy: 1x [rozhovor], 1x [web], 1x [info]

Tereza Janišová se narodila 30. května 1989 v Praze, absolvovala výtvarně zaměřené gymnázium a nyní studuje na Fakultě architektury ČVUT v Praze. Psaní se věnuje od svých sedmi let, kdy své nejbližší překvapila povídkou o rozsahu jedné stránky. Od té chvíle se věnuje psaní příběhů a povídek, nejraději má žánr fantasy. Erilian, město čarodějů je její knižní prvotinou a své zájmy v něm nezapřela.Vedle psaní miluje irský tanec a kočky, bez kterých by si nedokázala svůj život představit…

Čas plynul a po výtvarně zaměřeném gymnáziu nastoupila Tereza na Fakultu architektury ČVUT, kde nyní studuje třetím rokem. Psaní se ovšem věnuje od chvíle, kdy se naučila skládat slova do vět. Svou první povídku, obyčejnou tužkou, dětským písmem, v rozsahu právě jedné stránky papíru, napsala ve svých sedmi letech. Od té doby se do psaní vrhla po hlavě a své okolí zásobovala příběhy rozličných žánrů, vždy ji to však nejvíce táhlo k fantasy. Jejími spisovatelskými favority jsou například Neil Gaiman nebo Oscar Wilde.

Tereza svoji velkou náklonnost ke zvířatům nezapře. V její domácnosti je převaha čtyřnohých obyvatel nad těmi dvounohými více než několikanásobná.

in: www.steamzine.cz


Česká spisovatelka, novinářka a architektka (narozena 30. května 1989 v Praze). V roce 2015 promovala na Fakultě architektury ČVUT v Praze, poté strávila nějaký čas v Londýně, kde pracovala v místním architektonickém ateliéru. Je autorkou čarodějné fantasy trilogie Erilian a historického románu s prvky fantastiky Lvářka. Kromě psaní knih se věnuje architektonické žurnalistice. Miluje tanec, kočky a cestování.

Zdroj: Nakladatelství Lirego (https://www.lirego.cz)



WebArchiv - archiv českého webu