autor » Chris Evans
foto autora
10 nejlépe hodnocených

Chris Evans

pohlaví: muž

Národnost: kanadská

odkazy: 1x [rozhovor], 3x [info], 1x [web]

Tento nadějný spisovatel se sice narodil a vyrostl v Kanadě, v současnosti ovšem žije a pracuje v samotném srdci Spojených států – New Yorku. Získal univerzitní vzdělání v oblasti politických věd, angličtiny a historie, přičemž se v tomto oboru specializoval především na vojenskou historii. Než se přestěhoval do Států, pracoval jako vojenský historik a byl také odborným konzultantem televizního dokumentu zabývajícího se první světovou válkou.
Ke knižnímu byznysu poprvé blíže „přičichl“, když začal pracovat jako specializovaný redaktor pro nakladatelský kolos Random House. O něco později přestoupil do Stackpole Books, kde se postupně vypracoval na pozici editora samostatné knižní edice věnované právě vojenské historii a současným válečným konfliktům.
Fantastika Chrise lákala od dětství, ovšem teprve Tolkienův Hobit a zejména Pán prstenů před ním naplno otevřely brány žánru zvaného fantasy. Evans ovšem nebyl jen vášnivý čtenář, sám přiznává, že už od dětství chtěl být spisovatelem. A tento sen se začal naplňovat na konci devadesátých let, kdy začal psát krátké povídky. V létě 2000 byl přijat do prestižního kurzu tvůrčího Clarion East Workshop, kde získal obrovské množství zkušeností. Ty posléze zúročil v románu Temnota kovaná v ohni (A Darkness Forged In Fire), kterým otevřel cyklus Železní elfové, originální fantasy, v níž představuje trochu jiné elfy než ty, jak je známe z Tolkiena. Cyklus pokračuje knihou Světlo hořících stínů (The Light of Burning Shadows) a uzavírá ho román Ashes of a Black Frost. V Železných elfech využil Chris Evans svých obsáhlých znalostí vojenské historie a vytvořil dobrodružnou fantasy v military stylu, která si v ničem nezadá s příběhy Glena Cooka či Stevena Eriksona.

Zdroj : Fantasya.cz



WebArchiv - archiv českého webu