autor » Christopher Buehlman
foto autora
10 nejlépe hodnocených

Christopher Buehlman

pohlaví: muž

Život: * 22.02.1969

Národnost: americká

odkazy: 14x [info], 1x [wikipedie], 1x [web], 5x [rozhovor]

Christopher Buehlman – dramatik, herec a básník. Žije v St. Petersburgu na Floridě. Zatím největšího úspěchu v poezii dosáhl ziskem ceny Bridport Prize v roce 2007. Jeho ,,druhým já" je „Christopher the Insultor, žoldák slova“, což byla jeho vlastní show, s níž v době, kdy mu bylo dvacet třicet let, vystupoval na renesančních festivalech. Je absolventem bakalářského studia francouzského jazyka, domluví se španělsky a učí se arabsky. Je autorem krátkých divadelních skečů a hry pro jednoho herce o alžbětinském básníkovi a bouřlivákovi Christopheru Marloweovi.

Mezi Christopherovy záliby patří divadlo, lukostřelba, bojová úmění a červené víno.

Zdroj: Databáze knih (https://www.databazeknih.cz)


Christopher Buehlman, dramatik, komik, herec a básník. Žije v St. Petersburgu na Floridě. Zatím největšího úspěchu v poezii dosáhl vítězstvím Bridport Prize v roce 2007. Velmi populární je jeho one-man show Christophe the Insultor o Christopherovi Marloweovi. Je držitelem bakalářského studia francouzského jazyka. Mezi jeho záliby patří divadlo, lukostřelba a bojová umění. Žije s manželkou, herečkou Genevou Rae, a jejich psem Duckem, křížencem Shiba Inu a Pit Bulla.

Úspěšná hororová prvotina Ti za řekou se dočkala velmi příznivých reakcí od kritiků i čtenářů. V současné době slaví další úspěchy – připravuje se filmové verze. Režie by se měl ujmout Tod Williams, který již diváky úspěšně děsil druhou částí série Paranormal Activity.

Zdroj: Nakladatelství BARONET (https://baronet.cz)



WebArchiv - archiv českého webu