autor » Michal Březina
foto autora

Michal Březina

pohlaví: muž

Život: * 30.10.1977

Národnost: česká

odkazy: 6x [info], 3x [rozhovor]

Narozen v Aši. Od roku 2002 pracoval jako redaktor regionálního týdeníku Listy Ašska, později dopisoval do ostatních periodik.


Narozen 30. 10. 1977 v Aši. Autor sci-fi románu. Od roku 2002 pracoval jako redaktor regionálního týdeníku Listy Ašska, později dopisoval do ostatních periodik.

Expert na časoprostorové skoky a vesmírnou turistiku, bývalý deathmetalový křičák Michal Březina už sice kariéru intergalaktického dobrodruha pověsil na hřebík, usadil se, založil rodinu a zpapučovatěl, naštěstí se však rozhodl dát ve volných chvílích průchod své kompulsivní grafomanii, podělit se svými někdejšími trampotami nesmlouvavého vesmírného vojáka a zvěčnit je na papír pro potěchu široké čtenářské obce.

Jeho prvotina Čas vesmírných štváčů vyšla už v roce 2010, ale tu později ještě vytunil, přidal více všeho schopných prsatic, krutohustých drsoňů, bezuzdného sexu a brutální akce, načež ji právě reexpeduje s novým nakladatelem v zádech.

V témže roce 2010 nalezl pod tunami rozličného harampádí na půdě svého 43+4 své někdejší deníky, které zaznamenával za svého působení nejprve v Cizinecké legii a posléze jako nájemná holka pro všechno ve službách Generálního štábu sekce pro boj s interdimenzi­onálním a kosmickým svinstvem. Čtyři roky na nich v pozdních nočních hodinách makal, kuse zveřejňoval na literárních portálech, až je konečně upravil do formy, která by svým obsahem nezpůsobovala čtenářům záchvaty paniky a úzkosti, načež je po nátlaku široké veřejnosti svěřil do rukou zkušeného nakladatele. A tak nyní přináší veselé i děsivé historky drsného žoldáka Marcela Šebesty, který se vydal na Měsíc a udělal tam pěkný chaos.

Michal Březina v současné době zarputile pracuje jednak na přepisu vesmírných štváčů, ale stíhá také za pochodu flikovat cestopis ze svých dávných výprav do Španělska. Samozřejmě také připisuje další měsíční deníky. K vydání dodrcává rovněž i roztomilý příběh kronikáře Oddbjorna a jeho pána, sekerníka Dragema v akční fantasy meče a magie, a kulervoucí story o mladém vesmírném kadetovi, který se připlete do kolosálního meziplanetárního dobrodružství.

Michal redakčně spolupracuje se sci-fi portálem Vanili.cz, píše knižní i filmové recenze, přináší rozhovory s českými autory fantastiky.

Zdroj: Databáze knih (https://www.databazeknih.cz)



WebArchiv - archiv českého webu