autor » Otakar Nechvátal
foto autora

Otakar Nechvátal

pohlaví: muž

Život: * 00.00.1962

Národnost: česká

odkazy: 2x [info]

  • 1962 České Budějovice

    Roku 1981 maturoval na střední ekonomické škole v Českých Budějovicích. Dnes žije v Suchdole nad Lužnicí, kam se v roce 1989 odstěhoval. Pracuje jako grafik ve vlastní sítotiskové a reklamní firmě, kterou v Českých Budějovicích založili společně s manželkou v roce 1994.

    Po pádu komunismu jej ohromil svět fantasy, do té doby zakázané ovoce. Netrvalo dlouho a propadl kouzlu světa Warhammer, který jej inspiroval k psaní vlastních příběhů.

S dalšími nadšenci založil občanské sdružení Chaotit, zaměřené na popularizaci sci-fi a fantasy her, podporu herních klubů a organizování turnajů. Je otcem webových stránek stejného jména jako sdružení a sám je autorem většiny jejich textů. V začátcích časopisu Pevnost publikoval sérii článků o karetních a figurkových fantasy hrách.
V roce 2008 poslal svou prvotinu „Vánice“ do soutěže o nejlepší povídku ze světa Warhammeru. K jeho nemalému překvapení soutěž vyhrála a byla publikována na stránkách EA Electronic.
Kolem roku 2009 si uvědomil, že ho nekonečné potoky krve a uťaté paže příliš neuspokojují a začal formovat příběhy skutečného života, do kterých se pokouší začlenit prvky sci-fi či fantasy.
V květnu 2012 jeho povídka „Pod slupkou“ zvítězila v anonymní internetové soutěži časopisu Pevnost. V září pak vyšla tiskem psychologicky laděná povídka „Podzimní výlet“ v literárním měsíčníku Jedním dechem, vydávané Pražskou vydavatelskou společností. V říjnu jej oslovilo nakladatelství Beletris s nabídkou publikace povídky, „Aspekty reality“, která se zúčastnila soutěže Ceny Karla Čapka za rok 2011
V roce 2013 byly zařazeny povídky „Den jako všechny ostatní“ a „Pro srdce krásné dámy já půjdu světa kraj“ do analogie jihočeských autorů sci-fi, fantasy a hororu vydané pod názvem Poselství píšťaly. V témže roce získala jeho povídka „Zášť“ cenu Agathy Christie.
V roce 2013 se jeho povídka „Vůně terpentýnu“ objevila na seznamu povídek do prestižní publikace CKČ Kočas. Protože ve stejnou dobu o povídku projevil zájem časopis Pevnost, autor se rozhodl nepovolit zařazení povídky do sbírky Kočas. Povídka je zařazena do edičního plánu Pevnosti na rok 2014.

Zdroj : Databáze knih



WebArchiv - archiv českého webu