autor » Viveca Sten
foto autora
10 nejlépe hodnocených

Viveca Sten

pohlaví: žena

Život: * 18.06.1959

Národnost: švédská

odkazy: 3x [rozhovor], 7x [info], 1x [web], 3x [wikipedie]

Viveca Sten debutovala románem I de lugnaste vatten, kterým začala velmi úspěšná série kriminálních románů odehrávajících se na ostrově Sandhamn. Následovaly tituly I den innersta kretsen a // I grunden utan skuld, tato kniha se půl roku držela mezi deseti nejprodávanějšími. // I natt är du död, čtvrtý krimiromán, se stal v roce 2011 nejprodá­vanější knihou ve Švédsku. Také pátá kniha // I stundens hetta// se okamžitě zařadila mezi čtenářské bestsellery. Série měla ohromný úspěch, prodalo se přes milión výtisků a byla přeložena do více než dvanácti jazyků v patnácti zemích světa.

Před vánocemi 2010 odvysílala švédská televize filmové zpracování prvního románu, druhého v prosinci 2012. Televizní seriál měl veliký divácký ohlas, každý díl shlédlo přibližně 1,7 miliónu diváků. Dosud se odvysílal v Dánsku, Norsku, Finsku a Německu.

Viveca Sten vystudovala obchodní právo. Žije kousek od Stockholmu spolu se svým mužem a třemi dětmi. Od útlého dětství tráví každé léto na Sandhamnu, kde její rodina už po několik generací vlastní dům.



WebArchiv - archiv českého webu