kniha » Plamen z Faru
má v knihovně 1
hodnotilo: 2
65%
Plamen z Faru

Michael Peinkofer

Plamen z Faru

série: Sarah Kincaidová
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy

originální název: Die Flamme von Pharos

vydání: Knižní klub (web) 2008


SERIE: Sarah Kincaidová
[1] Plamen z Faru
[2] Stín Thovta
[3] Na břehu Styxu
[4] Světlo Šambaly
Informace / Anotace ke knize: Plamen z Faru

Paříž 1882.
Mladá anglická aristokratka Sarah Kincaidová nemá už dva měsíce sebemenší zprávy o svém otci, významném archeologovi. Až z vládní depeše, kterou obdrží, se dozví, že Gardiner Kincaid plní na neznámém místě tajný úkol vlády, a je vyzvána, aby ho zastoupila na vědeckém sympoziu v Paříži. Sarah už je rovněž zkušená archeoložka, i když jí v Britanii jako ženě nebylo dovoleno vystudovat. Kvůli intrikám konkurentů je však posléze ze Sorbonny ostudně vykázána.
Řízením osudu se v Montmartru setká s věštcem a hypnotizérem Mauricem du Gardem, jenž jí předá záhadnou kostku, kterou pro ni u něho lord Kincaid zanechal. Na otcovo přání má Sarah okamžitě odjet domů a vyčkat na jeho návrat. Du Gard se dívce svěří, že ve svém nedávném živém snu viděl jejího otce ve smrtelném nebezpečí. Sarah se okamžitě rozhodne po otci pátrat a zachránit ho, přičemž jediné vodítko pro ni představuje tajemný codicubus.
V doprovodu du Garda podnikne dobrodružnou cestu z Paříže přes Maltu až do Alexandrie obléhané britskými vojsky. Pronásledovaní mysteriózním vrahem konečně po četných útrapách otce objeví a vysvobodí ze zajetí. Katakombami města se pak společně ještě s dalšími přáteli vydají po stopě největšího archeologického objevu antiky: bájného hrobu Alexandra Velikého a ztracené Alexandrijské knihovně…

 



WebArchiv - archiv českého webu