kniha » AF 167 č. 14
chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 3
hodnotilo:
0%
AF 167 č. 14

Jindřich Smékal

AF 167 č. 14

Zpravodaj zájmového kroužku vědecké fantastiky AF 167

Kategorie: sci-fi - časopis - fanzin

vydání: SFK AF 167 1989


Cizí způsob myšlení
Já nejsem zdejší

Úplné informace najdete pod záložkou povídky
Informace / Anotace ke knize: AF 167 č. 14 - Zpravodaj zájmového kroužku vědecké fantastiky AF 167

Fanzin SF klubu AF 167 – číslo 14 – leden 1990 – odpovědný redaktor ing. Jiří Semrád, CSc. – adresa klubu: AF 167, poštovní schránka 36, 612 00 Brno

Obsah cisla: průvodce slovo úvodem .............­.............­.............­........3

z dílny literátů Jiří NETRVAL: Cizí způsob myšlení .............­.............5

jev zvaný SF Ivana HOLZBACHOVÁ: UFO jinak .............­.............­.....45

odjinud po našem Mack REYNOLDS: Já nejsem zdejší (přel. R. Dojiva) ..........46

zvonky řekli .............­.............­.............­.............­..51

román na pokračování Harry HARRISON: První planeta smrti (3. část) (přel. J. Smékal)

anotace k obsahu: Slovo úvodem

Tak jak vidíte, Áefko dostalo zase trošku hezčí tvář, doufejme, že ne na úkor kvality obsahu. To budete mít koneckonců možnost posoudit sami. Pravidelné rubriky zůstaly samozřejmě zachovány, i když to bude tentokrát asi trošku jednotvárné. Létající talíře.

Kolik už toho bylo o nich napsáno! V poslední době se ale rozmnožily natolik, že pronikly dokonce až do stranického tisku! Není proto divu, že se dostaly i do Áefka. To má naštěstí statut literárního časopisu, a tak odpověď na otázku, zda v jejich existenci věřit či ne, v něm nenajdete.

V rubrice Zvonky si můžete přečíst, co si o tom myslí třeba sám velký A. C. Clarke. Z nejrůznějších materiálů jsme pro vás vybrali pár citátů, které se navzájem pěkně doplňují (nebo si to alespoň myslíme).

Nejvíc místa v dnešním čísle – a troufám si tvrdit, že je to nejdelší věc v historii Áefka vůbec (kromě románu na pokračování, samozřejmě) – je vyhrazeno fandomovému debutu Jiřího Netrvala. Je-li vám to jméno povědomé, ale přesto si nemůžete vzpomenout, zalistujte ve starých, dobrých Pozemšťanech a mimozemšťanech. Před povídku jsme zařadili krátký rozhovor s autorem.

To Ivanu Holzbachovou znají čtenáři Áefka naprosto určitě. Tentokrát za nás přečetla jeden z románů francouzského spisovatele Michela Jeuryho. Samozřejmě, že i ten je o UFO. Vlastně pardon, málem bych zapomněl – ve Francii se létajícím talířům říká OVNI.

Povídka Macka Reynoldse jako by z oka vypadla Volného Vykoupení, ale žádné příbuzenské vztahy – pokud je nám známo – mezi nimi nejsou. (Když už jsme u toho – pokud jde o věk, Vykoupení by mohlo být jejím vnoučetem). Stručně řečeno: v rubrice Odjinud po našem budou také ufoni, ale tentokrát z dovozu. Překlad má na svědomí Radek Dojiva za vydatné pomoci Jindry Smékala.

O obrázkové vybavení tohoto čísla se postaral Vašek Čechura, další nové jméno na stránkách našeho fanzinu, ale fandomový křest už má za sebou. Byla jím obálka na Laser č.2/89

 



WebArchiv - archiv českého webu