kniha » Dunwichská hrůza
chce si přečíst 1 | má v knihovně 19
hodnotilo: 27
83%
Dunwichská hrůza

H. P. Lovecraft

Dunwichská hrůza

Kategorie: horor - fantasy

originální název: The Dunwich Horror

vydání: B4U (web) 2008

odkazy: 3x [recenze]


Informace / Anotace ke knize: Dunwichská hrůza

„Nikdo, dokonce ani ti, kdo znají pravdu o nedávných hrůzách, nedokáže říci, co to vlastně s tím Dunwichem je. Staré pověsti vyprávějí o hříšných rituálech a konkláve, během nichž indiáni vyvolávali z okolních homolovitých kopců zakázané stíny a na jejich divoké orgiastické modlitby odpovídalo hlasité praskání o dunění v podzemí“

Wilbur Whateley, předčasně vyvinutý, obludný syn jedné z osamělých dunwichských rodin uchovává část úděsného tajemstí zakázané knihy Nekronomikonu. Tajemství, jež bezpochyby nesmí být vyjeveno lidem: armády zla přežívají a mohou být přivolány na zem. Jakmile by byly jednou vypuštěny, na světě vezdejším by vypukla apokalypsa.

Dunwichská hrůza se počítá mezi nejděsivější díla hororové literatury a ilustrace Santiaga Carusa patří mezi nejlepší grafická díla zpodobňující svět H.P. Lovecrafta.

Klasikou mezi hororovými texty navazujeme na naši úspěšnou knihu Černý kocour a jiné hororové příběhy. Chceme našim čtenářům přinést jiný náhled na hororový žánr z pera amerického povídkáře, básníka, ale především autora hororových a fantasy příběhů, který bývá často přirovnáván právě k E. A. Poeovi.

 

Externí odkazy:

[recenze] Diera - literárny kútik (Janko)
[recenze] www.fantasya.cz (Martin Fajkus)
[recenze] z Pevnosti na Daemon.cz



WebArchiv - archiv českého webu