kniha » Pachatelé zvláštních činů
má v knihovně 33
hodnotilo: 22
41%
Koupit knihu:
Minotaur
Pachatelé zvláštních činů

Jana Rečková

Pachatelé zvláštních činů

Kategorie: sci-fi - povídková sbírka

vydání: RNSF 1995; Epocha (web) 2009


Komentáře:
Svarec  | * 10.05.2009 12:43

Sorry, ale tohle mě opravdu nebavilo. Dokázal jsem přečíst jen dvě povídky, pak jsem musel v zájmu zachování svého duševního zdraví odložit. Křečovité, bez nápadu, hlavní postavy nezajimavé, skoro mi až bylo trapně. Edici Pevnost mám rád, ale občas dokáže vyplivnout skutečná „veledíla“.

malarkey  | * 21.05.2009 23:15

Edice Pevnost kniha č. 46 – Pachatelé zvláštních činů. Stejně jako tahle knížka je zvláštní i fakt, že od Jany Rečkové něco mám rád a něco absolutně nechápu. Po solidních Pohřbených na Soldafaru jsem se nachystal na Pachatele a měl jsem co dělat abych to dočetl. Knížka spojená z několika příběhů, které mi nešli dohromady, ten svět byl hodně zvláštní a opravdu jsem nečekal, že to bude až tak zvláštní. Opravdu mě to vůbec nebavilo. 2/10

Jakub Ehrenberger  | ** 14.11.2009 00:20

Na pomezí klasické sci-fi a fantasy umístila česká spisovatelka Jana Rečková děj příběhů z Pachatelů zvláštních činů. Povídky se sice odehrávají v době, kdy se lidstvo rozlezlo po celém dostupném vesmíru a androidi jsou od svých lidských vzorů téměř k nepoznání, jejich hlavním hrdinou je však postava z fantasy literatury – kouzelník Llandor. Ten disponuje nejrůznějšími schopnostmi včetně telepatie, které se stanou nepostradatelnými pro šéfa tajné výkonné skupiny jedné z nejmocnějších vesmírných organizací. Llandor se tak stává tajným agentem ve službách svého přítele, androida Gergora, a postupně prožívá hned několik zajímavých příběhů. V celkem pěti volně navazujících povídkách se setkáváme se situacemi z nejrůznějších koutů vesmíru, které Llany svými zvláštními schopnostmi pomáhá řešit. Bez výraznějšího originálního nápadu se tentokrát musí čtenář obejít v příbězích Jany Rečkové, které nabízejí povídky sice řemeslně zručné, po stránce obsahové však žalostně průměrné. Přičteme-li ke konečnému verdiktu i fakt, že Llanyho si sice čtenář oblíbí, ale brzy se mu začnou jeho zdánlivě ničím neohraničené zvláštní schopnosti zajídat, nemůže být výsledným dojmem z četby nic jiného než zklamání.

LordSnape  | brak 27.05.2010 21:15

A tohle mělo být jako co? Pokus o sci-fi? Ještě teď se stydím, že jsem tak krátkou knihu nedočetl. Nemám to vůbec ve zvyku. Vlastně to nikdy nedělám, ale na poslední povídku už jsem zkrátka nervy neměl…

Malwel  | **1/2 02.09.2011 19:51

Já osobně bych na tuto knihu nebyl až tak přísný. Hlavního hrdinu Landora jsem si dost oblíbil. Je pravda, že je kniha trochu nevyvážená, ale jsem moc rád, že jsem ji přečetl. Náročné a těžko překousnutelné jsou vždy tak první 2 až 3 stránky z každé povídky. Poté jsem se hned začetl a nechal se bavit. Podle mě nám Jana Rečková dala přesně to, co jsme mohli čekat od názvu této publikace. To že mě nezklamala je možná tím, že jsem od paní Rečkové ještě nic jiného nečetl a možná také ne. Tuto povídkovou sbírku bych klidně doporučil lidem od 15 do 25 let. Těm by se to mohlo líbit. :-)



WebArchiv - archiv českého webu